Finansminister Siv Jensen (Frp)
Finansminister Siv Jensen (Frp) Foto: Tor Martin Bærum/Finansdepartementet

Alt om statsbudsjettet

Her finner du lenker til alle våre saker om statsbudsjettet 2020.

Mandag la finansminister Siv Jensen (Frp) fram regjeringas forslag til statsbudsjett. Erna Solbergs regjering består av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti. De fire partiene har flertall, og det er derfor høyst sannsynlig at forslaget også blir vedtatt.

Under finner du lenke til alle sakene som handler om statsbudsjettet, og hvordan det påvirker innbyggerne i Vesterålen, Lødingen og Kvæfjord.

Av gladnyheter er 120 millioner kroner til forberedende arbeider i forbindelse med utbygginga av rv. 85 og E10 fra Langvassbukt til Tjeldsund bru. 

I Andøy er kommunen lovet nesten 100 millioner kroner til omstilling som følge av at flystasjonen er vedtatt nedlagt. Kommunen har fått 60 millioner kroner allerede, og lovnaden om 96 millioner står ved lag. Imidlertid er det ingenting i statsbudsjettet for neste år.

Som følge av algekrisa i vår, har regjeringa valgt å gi 10 ekstra millioner til Havforskningsinstituttet. Algeoppblomstringa førte til store tap for flere oppdrettsselskaper.