Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Egil Blomsø

Alvorlig trafikkulykke i Rana

Fylkesveg 17 ved Flostrand i Rana blir stengt i en periode, grunnet det politiet betegner som en alvorlig trafikkulykke.

– Det har vært en alvorlig trafikkulykke på fylkesvei 17 ved Flostrand i Rana. En personbil med tilhenger og ett vogntog er involvert.

– Nødetatene er på vei til stedet. Vi ber folk holde seg unna slik at nødetatene får iverksatt nødvendige helse- og sikkerhetstiltak, sier Kjetil Kaalaas, operasjonsleder i politiet i ei pressemelding. 

Det foregår livreddende førstehjelp på en person på stedet. Vogntoget befinner seg delvis under vann. Det vil bli sendt ned dykkere for å sjekke om det kan være flere personer inne i- eller ved kjøretøyet.

 

– Vårt hovedfokus er å berge liv, dernest ivareta de som var involvert i ulykken, samt pårørende. Deretter vil politiet skaffe seg en oversikt over hendelsesforløpet. Vi har polititeknikere på vei til området og veien er foreløpig stengt for trafikk.

 

Politiet fikk melding om ulykken klokken tolv i dag og det ble iverksatt varsling av samtlige nødetater umiddelbart. Dette sier Kjetil Kaalaas, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.

Saka oppdateres.