Omsorgsboliger: Andenes Helsesenter er blant institusjonene som har åpnet igjen. Foto: Fredrik Sørensen

Andøy åpner for eldrebesøk igjen – men forsiktig

ANDØY: Kommunen åpnet mandag institusjonene for besøk, to uker etter at det første korona-tilfellet ble registrert på øya.

Andøy kommune satte i gang koronatiltak og smittesporing i midten av august, da to som hadde vært passasjerer på MS Roald Amundsen testet positivt for viruset. En del av tiltakene var å stenge sykehjem og andre institusjoner for besøk, da beboerne der er blant de som er mest sårbare for covid-19.

Mandag 31. august melder Andøy kommune at folk kan komme på besøk på institusjonene igjen.

Men det er ikke bare å stikke innom. Det er litt ulike regler på de institusjonene, men felles for alle er at man må avtale besøket på forhånd, og at folk med korona-symptomer ikke er velkommen. Alle må også registrere at de har vært på besøk.

ABBS ber eksempelvis om at besøket foregår på et eget besøksrom, og ønsker at besøket helst skal foregå utendørs om været tillater det. Der er det bare lagt opp til ett besøk av gangen, med maks tre besøkende inne på besøksrommet.

Man trenger også avtale for å besøke hjemmesykepleien. Der skriver kommunen at hjemmesykepleien har arbeidet helt siden mars som om man allerede skulle ha smitte i Andøy.

Les også
Andøy-pasient skrevet ut: Nå er ingen korona-innlagt i Nord-Norge
Les også
340 har testet seg
Les også
Vil stanse nedbemanning på legekontor