Anette Tunheim Jakobsen blir ny leder for kultursamarbeidet i Vesterålen.
Anette Tunheim Jakobsen blir ny leder for kultursamarbeidet i Vesterålen. Foto: Stina Grønbech

Anette kommer heim som kultur-topp

I februar kommer Anette Tunheim Jakobsen heim til Sortland for å bli leder for kultursamarbeidet i Vesterålen.

Den nye lederen for kultursamarbeidet kommer opprinnelig fra Sigerfjord i Sortland, men har bodd mange år i Tromsø.

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Anette Tunheim Jakobsen velkommen hjem til Vesterålen som leder for kultursamarbeidet, sier sekretariatsleder ved Vesterålen regionråd Bianca Maria Johansen i ei pressemelding regionrådet har sendt ut.

Jakobsen tiltrer stillingen i februar 2020 og kommer fra stillingen som leder for Tvibit musikk i Tromsø. Her har hun jobbet med prosjekt- og prosessledelse innen kulturnæringa. I tillegg er Anette et kjent navn innen kulturlivet i Nord- Norge kjent som musiker i Taigatrost, og hun var sentral i etableringen av Insomnia musikkfestival i Tromsø.

– Jeg har levd og åndet for kulturlivet i nord gjennom mitt virke i Tromsø kommune, Tvibit og Insomniafestivalen, forteller Anette Tunheim Jakobsen.

Nå gleder hun seg til å ta fatt på oppgaven som leder for kultursamarbeidet i Vesterålen og bli kjent med alle aktørene.

– Ikke minst blir det spennende å flytte hele familien fra Tromsø og hjem til Vesterålen. Kulturen er grenseløs, og jeg mener samarbeid er nøkkelen for å sammen kunne skape den regionen vi alle ønsker å bo i, sier hun i pressemeldinga.

Bianca Maria Johansen understreker at Anette Tunheim Jakobsen med sin bakgrunn vil være en ressurs for kulturarbeidet i Vesterålen.

– Hun brenner for kultur som en samfunnsutvikler og har lang erfaring med å jobbe inkluderende med barn og ungdom i utviklingsprosjekt. Hennes erfaring og engasjement gjør henne kompetent til å lede kultursamarbeidet inn i framtida, understreker sekretariatslederen for regionrådet.

Kultursamarbeidet i Vesterålen er en organisasjon for regionalt kultursamarbeid. Kultursamarbeidet er en del av Vesterålen regionråd.