Veltede blomsterhyller på torget på Sortland, natt til lørdag.
Veltede blomsterhyller på torget på Sortland, natt til lørdag. Foto: Privat

– Anmelder dere ikke, vet vi ikke

SORTLAND/BØ: – En anmeldelse kan være brikken vi mangler i en annen sak, sier politioverbetjent Bjørn Følstad Larsen.

Tidligere denne uka skrev vi om at Jordbærgartneriets blomsterutsalg på torget på Sortland ble utsatt for hærverk. I helga hadde noen veltet flere blomsterhyller.

Jordbærgartneriets innehaver, Arne Einarsen, er skeptisk til å ta slike saker til politiet. Han hadde tidligere blitt utsatt for hærverk uten at politiet oppklarte saken, og hadde ikke anmeldt dette siste forholdet.

Politioverbetjent Bjørn Følstad Larsen ved Sortland politikontor kan ikke kommentere akkurat dette hærverket. Men generelt ønsker han at folk bestandig rapporterer hærverk eller andre lovbrudd.

– Hærverk er ikke de sakene som blir prioritert høyest, men vi ønsker å oppklare sakene vi får inn. Politiet bør få vite om ting som skjer. Om vi får en del anmeldelser, kan vi sette ting i sammenheng, sier han.

Han nevner som eksempel:

– En ny anmeldelse kan være brikken vi mangler i en annen sak. Om vi får høre om noe som har skjedd ett sted, kan vi ha en liknende sak rett i nærheten der vi har mistenkte. Da kan vi spørre dem ut om den nye anmeldelsen.

– Om vi ikke får anmeldelse på noe som har skjedd, vet vi gjerne ikke om det, og vi får ikke sjansen til å spørre de mistenkte, sier Larsen.