Ansatt på sykehjem testet positivt

KVÆFJORD: Kvæfjord kommune opplyser om en ny positiv koronatest.

– En innbygger i Kvæfjord kommune testet positivt for korona 17.juli. Dette er en nærkontakt til den smittede som er tilknyttet utbruddet etter pubkvelden i Meløyvær 10. juli, slik at det nå er to personer med positiv prøve i kommunen, framgår det i ei melding på kommunens egen nettside.

– Vedkommende som nå er smittet, var som nærkontakt allerede i karantene. Vedkommende har utløst flere nærkontakter som testes, og som må i karantene, heter det videre.

Les også
Koronasmittet i Kvæfjord: Etterlyser Meløyvær-gjester

Den som nå har avgitt positiv prøve, er tilsatt ved kjøkkenet på Kvæfjordheimen sykehjem.

– Det er iverksatt skjerpede smitteverntiltak på arbeidsplassen, som på alle mulige måter holdes atskilt fra annen virksomhet. Kjøkkenet har ellers eget ventilasjonsanlegg og vil bli nedvasket. Alle beboere og de fleste tilsatte ved sykehjemmet er vaksinert mot Covid-19, skriver kommunen.

– Det pågår både smittesporing og testing. Nærkontakter varsles og med beskjed om å gå i karantene. Selv om det så langt ikke er avgitt flere positive prøver, kan det likevel ikke utelukkes at vi ender opp med flere positive prøver. Kommunen mener likevel at vi, så langt det er mulig, har kontroll med situasjonen, heter det videre.

I Harstad er for øvrig situasjonen en helt annen, ifølge iharstad.no.

De seneste sju dagene har 18 personer testet positivt i Harstad.

– 21 personer sitter i isolasjon for covid-19-smitte, og 118 nærkontakter er i smitteeksponeringskarantene, melder avisa.