Stødig: Nye «Stødig» skal bygges i Polen og Danmark for Asbjørn Selsbane AS. Foto: Karstensens Skibsværft

Asbjørn Selsbane AS bygger ny snurrevadbåt

TROMSØ: Rederiet Asbjørn Selsbane har kontrahert en ny snurrevadbåt, som skal utrustes også for levendelagring og raudåtefiske.

Det tidligere Lødingen-baserte rederiet Asbjørn Selsbane AS har bestilt ny båt. Skroget skal bygges i Polen, mens båten skal utrustes ved et verft i Danmark, skriver Fiskeribladet.

Den 39,3 meter lange båten blir det fjerde nybygget for reder Andreas Hansen, skriver Karstensens Skibsværft i en pressemelding. Prosjektet er utviklet i et samarbeid mellom verft og rederiet Asbjørn Selsbane.

Båten rigges for å drive fiske etter hvitfisk og for reketråling. Den skal også utrustes for å fiske etter raudåte ute i havet. Samtidig skal den også få utstyr for å levere fisken levende. Det blir også frysing av reker og raudåte om bord.

Rederiet, som har base på Kvaløya i Tromsø, har et mindre fartøy fra før med navnet «Stødig». Den nye båten skal delvis erstatte denne, står det i meldingen.

Karstensens Skibsværft sto også for byggingen av «Asbjørn Selsbane» som ble levert i 2013. De to fartøyene skal utfylle hverandre og gi optimal utnyttelse av kvotene til rederiet.

Nye «Stødig» blir 39,3 meter lang og 11,5 meter bred.