Avlyst: Ingen brede seil vil hilse Kystkulturdagan i Lødingen Vestbygd velkommen i år. Dette er klart etter at komiteen har valgt å avlyse arrangementet. Forklaringen ligger i begrensninger knyttet til korona-pandemien. Foto: Svein Rist

Avlyser «kystkulturen» i Lødingen

LØDINGEN: Årets utgave av Kystkulturdagan i Lødingen Vestbygd er avlyst.

Ikke uventet forklares beslutningen med restriksjonene knyttet til korona-pandemien.

Å bruke tid og krefter på å planlegge et arrangement som en ikke er sikker på lar seg gjennomføre, resulterte i at komitéen valgte å kaste inn handkledet allerede nå.

– Veldig trist, da vi var godt i gang med et svært spennende program, men det vil bli for vanskelig å gjennomføre i år. Vi gleder oss til vi igjen kan arrangere Kystkulturdagan forhåpentligvis i 2021. God sommer 2020, og velkommen på besøk til Vestbygd, i mindre grupper enn på Kystkulturdagan, uttaler arrangementskomitéen.

– Kom gjerne på besøk

Selv om det ikke blir et arrangement som trekker over 1000 besøkende til Vestbygda i løpet av noen hektiske juli-dager står bygda vest i Lødingen klar til å ta imot besøk i sommer.

– Selv om Kystkulturdagan er avlyst er det mye annet spennende å oppleve i Vestbygd denne sommeren. Vi har vakker natur langs Vestfjorden, og flere turistbedrifter, med overnatting, servering og opplevelser, turløyper, fiskemuligheter, gårdsbesøk med dyr, kunstutstilling med mere. Alt dette står klar til å ta imot gjester i Vestbygd. Vi har også et eldorado for padlere, med skjærgården som har over 360 øyer like utenfor bygda vår, fremkommer det i en uttalelse fra årets arrangementskomité.