Sortland-svømmerne imponerte på helgas stevne på Fauske.
Sortland-svømmerne imponerte på helgas stevne på Fauske. Foto: Håkon Kristiansen

Avsluttet sesongen med stil

SORTLAND: Sortland SLK stilte med 19 utøvere under helgas Polarcup i svømming på Fauske.

Stevnet er sesongavslutning for de fleste svømmerne, og Sortland-klubben er veldig tilfreds med resultatene:

– Det har vært et fantastisk stevne med et utall personlige rekorder. Det viser at svømmerne har trent veldig godt både gjennom sesongen – og spesielt den siste tida, sier leder Håkon Kristiansen i Sortland svømme- og livredningsklubb.

Han lot seg særlig imponere av Harald Georg D. Hansens svømming. Hansen kvalifiserte seg til Norgesmesterskapet for seniorer i langbane som arrangeres 12. til 15. juli i Tøyenbadet i Oslo. Der skal han delta sammen med to andre Sortland-utøvere som allerede er kvalifisert, Ivar Angell og Håvard Heggland. Hansen klarte kvalifiseringskravet på 50 meter rygg med tida 28.09. Han forsøkte også å klare kravet på 100 m rygg, men misset i starten og brøt deretter løpet.

Men det var ikke bare de eldste svømmerne som gjorde sine saker bra på Fauske. De yngste utøverne fortsetter framgangen de har vist gjennom hele året. Aleksander Pettersens 1.16.08 på 100 m fri er et sterkt resultat for en utøver født i 2007. Han deltok også på stafettlaget for utøvere født i 2007, 2008 og 2009, sammen med Eline Sandvoll, Live Kristiansen og Maie Skog. Den stafetten gikk det unge laget hen og vant – til stor glede både fra lagkamerater og foreldre. (Pressemelding)