Jobber med feilretting: Mannskap fra Vesterålskraft. Foto: Sverre Idar Lakså

Montør sendt på sykehus etter strømstøt: – Unngikk å få hele 22 kilovolten gjennom seg

SORTLAND: En person behandles for å ha fått strøm i seg, etter at høyspenten falt ned i Holmstaddalen ved fem-tida. Tjue kunder er strømløse – og det ventes de å være til i 14-tida torsdag.

Vakthavende ved LoVe driftssentral forteller at alarmen gikk på jordfeil kl 05.02, da hele strekninga fra Sortland og forbi Frøskeland mot Bø falt ut. Det lyktes etter hvert å avgrense til et mindre område – mellom Aspa og Sortland. Feilen viste seg å være fasebrudd, da minst en tråd var falt i bakken i Holmstaddalen.

– Vi er kjent med at en person har fått strøm i seg i forbindelse med strømbruddet. Jeg kan ikke si noe mer om tilstanden for vedkommende. Slikt tar vi alltid på alvor, og tar uansett som utgangspunkt at det er alvorlig, sier Leif Are Toresen i Vesterålskraft, på spørsmål om ambulanse som er sett i området.

Montør

Daglig leder i Vesterålskraft Nett, Torbjørn Åsbakk, forteller at det er en av selskapets montører som ble utsatt for strømgjennomgang.

– Det var en av våre montører som fikk den skremmende opplevelsen under feilretting i dag tidlig. Heldigvis går det helt fint med ham, melder Torbjørn Åsbakk i Vesterålskraft.

– Han skal være til observasjon et døgn på sykehuset på Stokmarknes. Det er alltid rutine, sier han.

– Hva skjedde egentlig? Var det selve høyspenten han kom borti i mørket?

– Det var brudd på to faser, og overgang til jord. Montøren har dermed unngått å få hele 22 kilovolten gjennom seg, sier Åsbakk.

– Omfattende skade

Når det gjelder strømstansen:

Tidlig torsdag formiddag meldes det at skaden på en anleggsdel er så omfattende at strømmen neppe er tilbake før klokka 14 torsdag ettermiddag.

– På forespørsel fra en gårdbruker, anbefalte jeg derfor å koble opp aggregatet, sier Leif Are Toresen i LoVe driftssentral.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jobber med feilretting: Mannskap fra Vesterålskraft. Foto: Sverre Idar Lakså