annonse

Beryktet torpedo tok livet tilbake, advarer ungdom på Sortland

Advarsel
Advarsel: Hans Petter Martinsen har tatt livet tilbake og reiser nå rundt og advarer ungdom mot å prøve narkotiske stoffer. (Foto: Roger Vagle)
Folksomt
Folksomt: Mange hadde tatt turen til samfunnsalen for å høre historien til Hans Petter Martinsen. (Foto: Roger Vagle)
Til stede
Til stede: Henrik Bertinussen håper flere av de som var til stede under foredraget tar budskapet til seg. (Foto: Roger Vagle)

SORTLAND: Hans Petter Martinsen var mannen som mistet det meste. Han hadde kone, barn og familie rundt seg. Han drev eget firma og hadde en lysende karriere i bokseringen foran seg. Men så tok narkotikaen overhand.

Roger Vagle

HP, som han blir kalt, reiser nå rundt og holder foredrag om sitt kaotiske og voldelige liv som rusmisbruker. Torsdag var turen kommet til Vesterålen, og overraskende mange hadde tatt turen til Samfunnssalen for å høre historien hans.

– Jeg har snakket med veldig mange narkomane etter at jeg selv kom ut av det i 2001, og jeg kjenner ikke en eneste lykkelig narkoman, sier HP, og henvender seg til ungdommen.

– Når jeg er ferdig med å fortelle min historie, skal dere gå ut og tenke over hva slags valg dere har i livet. For jeg skal fortelle dere hvordan narkotika ødelegger både deg og familien din.

– Det verste avskummet

HP mener narkotika er det viruset man aldri blir kvitt, og som helt og holdent tar over hjernen. Det er det viruset som aldri forsvinner, og som stadig vekk forteller hvor god den følelsen med den hasjen var for noen dager siden. For det er med hasj det starter, ifølge Martinsen.

– Drar man på fest i dag, hvor som helst i landet hvor det serveres alkohol, finner man garantert narkotika og. Mange klarer ikke stå imot presset og prøver. Han står rakrygget og ser utover forsamlingen, og kaller narkolangere for det verste avskummet vi har på jorden.

– De utnytter andre folks elendighet. De utnytter deg rått, og tjener penger på deg, sier han.

Han fremstår ærlig og bretter ut sitt liv på godt og vondt. Han forteller om hvor fort narkotikaen tok over livet hans og ødela famileien hans. Han ble etter hvert en av de mest beryktede torpedoer i Oslos underverden, og var mannen det ikke var lurt å komme på kant med. Narkotikaen gjorde ham følelsesløs og egoistisk.

Den «gode» følelsen

Gjennom to timer får vi høre om hvordan det startet. Gutten som bare skulle ha den «gode» følelsen en gang i måneden.

– For det fortjente jeg jo, forteller han.

– Men man kan ikke styre det. Den onde jævelen som sitter på skuldra di kommer stadig fram og vil ha mer. Det som skulle være en liten rus en gang i måneden ble til rus hver helg og vel så det. Før det bar helt utfor med mannen som var på landslaget, som har flere norgesmesterskap, som ble nordisk mester og som fikk kongepokal i boksing på cv-en.

– En sterk historie

Henrik Bertinussen syntes det var sterkt å høre Hans Petter Martinsens historie, og hvor lett det er å havne på skråplanet, og hvor vanskelig det er å komme seg inn igjen.

– I Vesterålen er det veldig mye stoff, og jeg vet det satt flere i salen som burde ta denne historien til seg, og stoppe mens leken er god. Det gjør inntrykk når man får høre at bestiller man en pizza og samtidig bestiller stoff, så kommer garantert stoffet først, sier Bertinussen.

– Man kan gjøre mange valg her i livet man lett kan gjøre om. Men havner man utpå kjøret er det vanskelig å gjøre om. Hasj er det stoffes som gir de største hjerneskadene, og på grunn av alt slammet røyken gir fra seg, mister man fort korttidsminnet, og det bygger seg ikke opp igjen, sier Martinsen.

– Det finnes ikke noe farligere enn narkotika. Det er det som tar mest liv her i verden. Og jeg tviler på at noen av dere som sitter her har lyst til å havne i det helvetet. Det er når du tror du har kontroll du har mistet kontrollen. Ikke gjør det, og ikke prøv det. Når dere går ut døra nå i kveld, tenk over de valgene du har, og velg rett, oppfordrer Hans Petter Martinsen.

Grunnet mange upassende kommentarer, har vi valgt å stenge kommentarfeltet i denne saken.

annonse