Har kjøpt hus i Bø: Skistjernen Bjørn Dæhlie har kjøpt denne boligen i Bø. Foto: Bjørnar Hansen

Bjørn Dæhlie kjøper hus i Bø

BØ: Den tidligere skistjernen Bjørn Dæhlie (53) fra Nannestad har kjøpt seg hus i Bø, nærmere bestemt i Bøveien 438 på Steine.

Bjørn Dæhlie er mest kjent for sine prestasjoner i skisporet på 1990-tallet. Han er tidenes mestvinnende vinterolympier med 8 gull. I tillegg kan han vise til ni VM-gull og han har vunnet verdenscupen sammenlagt seks ganger. Han er også blitt kåret til århundrets idrettsutøver i nordiske skidisipliner av mellomeuropeiske sportsjournalister.

Nå driver han forretningsvirksomhet innen hytter og gjennom firmaet BJ Sport som utvikler, produserer og markedsfører sportsklær.

Nå har han investert i bolig på Steine i Bø i Vesterålen. Det var to som hadde lagt inn bud på boligen da den var lagt ut for salg, og Dæhlie fikk kjøpe den for 1,2 millioner kroner

Bjørn Dæhlie har ikke vært tilgjengelig for kommentar angående sin investering i Bø.

Bjørn Dæhlie: Bjørn Dæhlie Foto: Wikimedia Commons

Artig at han kjøpte huset vårt

Det er Inger Helene Solheim og ektemannen hennes som bygde huset i 1963. Nå er de pensjonister og har flyttet i omsorgsbolig Bøheimen. Hun innrømmer at hun ble litt overrasket da hun oppdaget hvem som hadde kjøpt huset.

– Jeg ble overrasket, men også glad da jeg oppdaget hvem som hadde kjøpt boligen vår. Jeg fulgte godt med på tv da han hadde sin storhetstid som langrennsløper. Som den sportsglade personen jeg er, satt jeg mange ganger i stua hjemme og heiet da han konkurrerte i skisporet. Det er litt rart å tenke på at det er han som har kjøpt huset vårt, sier pensjonisten fra Steine.