Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen.
Ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen. Foto: Sverre Idar Lakså

– Bra at vi ikke gikk ned mer

– Det er stor sjanse for at jeg havner på veggen sammen med andre tidligere ordførere, men det er bra at Ap ikke gikk mer tilbake enn vi gjorde, sier ordfører i Øksnes, Karianne Bråthen til Bladet Vesterålen.

Senterpartiet gjorde et veldig godt valg i Øksnes, med 36,2 prosent oppslutning. Arbeiderpartiet går noe tilbake, og ender med 25,3 prosent oppslutning. De er dermed det andre største partiet i kommunen.

– Jeg må bare gratulere Senterpartiet med et kjempegodt valg. Jeg hadde håpet at vi skulle beholde våre seks stoler i kommunestyret. Det er klart jeg er skuffet, men dersom skolestruktur og eiendomsskatt har vært utslagsgivende for mange, så er det bra vi ikke gikk mer tilbake enn vi gjorde, sier Bråthen.

Hun sier at etter at fintellinga er gjennomført, så skal Ap samle seg for å legge planen videre.

– Vi skal være åpen for å snakke med alle, men det er klart det er en del saker som det vil bli tøffe diskusjoner rundt, sier Bråthen.

– Jeg føler jeg har gjort en god jobb som ordfører, men sånn er demokratiet, jeg hadde håpet at resultatet til Ap skulle være tydeligere, sier Bråthen.