Bueskytterne klare for skyting.
Bueskytterne klare for skyting. Foto: Sverre Idar Lakså

– Bueskyting krever konsentrasjon

SORTLAND: For tredje år på rad samlet Sortland bueskytterklubb bueskytere fra hele Midtre Hålogaland til romjulsturnering på Sortland. – Skal man treffe må teknikken være på plass, sier Ronny Myhre.

31 deltakere fra Sortland, Evenes, Skånland, Tjeldsund, Torsken, Harstad og Finnsnes var samlet på Sortland lørdag for den årvisse Romjulspila, romjulsturneringa til Sortland bueskytterklubb. I Sortlandshallen var det laget til 18-metersbaner for skyttere i alle klasser.

– Vi har ingen juniorer med i år, så alle skyter på 18 meter, forteller Ronny Myhre.

Han kunne tenkt seg litt flere poeng etter den første runden.

– Det skulle ideelt sett vært omlag 25 poeng til for at man kan kalle seg fornøyd, men det betyr bare at man må pusse på teknikken. Alt ligger i hodet, akkurat som med gevær- eller pistolskyting, sier Myhre. Han skyter med rekurve-bue.

Han har vært operert i skuldra, og begynte skytinga igjen for to måneder siden.

Maria Kristin Nerdal og Andreas Jakobsen gjorde det begge bra under romjulspila. Maria lå godt an til å sette ny rekord.
Maria Kristin Nerdal og Andreas Jakobsen gjorde det begge bra under romjulspila. Maria lå godt an til å sette ny rekord. Foto: Sverre Idar Lakså
Julie Myhre skaut godt på stevnet lørdag.
Julie Myhre skaut godt på stevnet lørdag. Foto: Sverre Idar Lakså
Ronny Myhre er igang med bueskyting igjen etter en skulderoperasjon.
Ronny Myhre er igang med bueskyting igjen etter en skulderoperasjon. Foto: Sverre Idar Lakså
Kristine Storelv og Eirik Johansen skyter med compound-bue.
Kristine Storelv og Eirik Johansen skyter med compound-bue. Foto: Sverre Idar Lakså

– Det har tatt tid å trene seg opp igjen, men nå går det fint. Det er deilig å være igang igjen, sier Ronny Myhre.

Farlige våpen

Eirik Johansen, Kristine Storelv, Kent Andreas Nikolaisen og Walter Johansen skyter med såkalt compound-bue. Der er buestrengen tredd gjennom flere trinser, slik at når man spenner buen, får man mer trykk i det man slipper pila.

– Det er et farlig våpen. Det er denne som brukes til jakt i en del andre land. Heldigvis er det ikke tillatt i Norge, og slik bør det være, sier Johansen.

Når det skytes på stevner slik som romjulspila gjelder de samme reglene som på når det skytes med gevær eller pistoler på skytebanen.

– Det er god sikkerhet, og det er viktig, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kristine Storelv og Eirik Johansen hadde etter første runde skutt høvelig bra.

– Det kan alltid bli bedre, men tross alt var det ganske bra, sier Eirik Johansen.

Rekord-resultat

Julie Myhre gjorde det veldig bra i andre runde.

– Det har blitt en del innertiere. Det var ikke så bra i starten, men det tar seg opp etter hvert, sier Myhre.

Også Maria Kristin Nerdal gjorde det veldig bra på romjulsturneringa. I første runde skaut hun til 281 poeng av 300 mulige, og i andre runde lå hun etter omlag halvparten av skytinga an til å sette ny rekord.

– Det har blitt en god del niere og tiere, så det ligger an til at jeg setter ny rekord idag, og det er jo artig, sier Nerdal.

Hun har skutt i fire år.

Trenger nye lokaler

Sortland bueskytterklubb teller litt over 30 medlemmer, og har den siste tida hatt tilhold i lokaler i Sortland storsenter. Nå skal nye leietakere inn der, og fra nyttår står klubben uten lokaler.

– Vi har brukt Sortlandshallen tidligere, men det er ikke plass nok til den aktiviteten vi holder på med. Vi trenger et lokale på minst 25 meters lengde og rundt 10-12 meters bredde, sier Ronny Myhre.

Han håper at det finnes lokaler som klubben kan bruke, og at kanskje næringslivet kan bidra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi trenger både lokaler og sponsormidler. Vi er en liten klubb, men veldig aktiv, og vi skal ikke stille store krav til lokalene, bare det er plass til å trene, sier Myhre.