Dugnad: Denne gjengen brukte pinsehelga til dugnadsarbeid langt til fjells. Synne Hegg Bergan i front, fra venstre: Gintaras Janulaitis, Ruth Lunde Langedal, Ronald Forsaa, Ivar Bergan, Bjarte Juliussen, Kristian Jakobsen og Rimantas Zjilinskas. Foto: Privat

Bygger ny hytte i fjellheimen

Ei flott hytte med makelaus utsikt: Nye Toralfsbu tar form.

Dugnadsgjengen står på for den nye hytta til turistforeningen. DNTs hytte Toralfsbu ligger i Lødingen kommune, midt mellom Fiskefjord, Tjeldsund og Gullesfjord.

I helga har en gjeng vært samlet på fjellet til stor dugnad for prosjektet.

Denne gangen deltok Synne Hegg Bergan, Ivar Bergan, Bjarte Juliussen, og Ruth Lunde Langedal, som er med i hyttestyret. Kristian Jakobsen fra Harstad Turlag er primus motor for nyhytta, og var også med på helgas dugnad på fjellet, sammen med tre snekkere fra Saltdalshytta.

Bygging: Hytta begynner å ta form. Foto: Privat

Ellers er Hege Larssen Husteli, Krister Karlsen og Gunnar Gjerde med i hyttestyret til Toralfsbu, de kunne imidlertid ikke være med denne gangen. Disse sju dedikerte og engasjerte personene fra Lødingen arbeider på dugnader samt foretar tilsyn med hytta året rundt.

– Turlagshyttene er folkehelse og livsmestring, og du verden for et tilbud de er til alle de som går i fjellet. Dette er jo et tilbud absolutt alle kan benytte seg av. Det ble sendt søknad om sponsing til samtlige bedrifter i Lødingen, men vi fikk dessverre ikke en eneste krone, sier Ruth Lunde Langedal.

Dugnadsgjengen håper at kanskje noen ønsker å hjelpe til å innrede den nye hytta, når man ser hvilket flott tilbud til allmennheten dette er.

– Hvis noen ønsker å bidra, tar vi mer enn gjerne imot sponsing til ting vi trenger her. Blant annet sofa, stoler eller kjøkkenet som skal opp. Det er bare å ta kontakt med meg eller noen andre i styret, sier Kristian Jakobsen.

I forbindelse med bygging av ny turisthytte har Harstad Turlag fått fradelt et område på 4,5 mål rundt bygningen.

Hovedhytta som er bygd i 1975 ved nedre Kvitelvvatnet skal rives etter at nybygget står ferdig.

Innredning og montering av 12 volts solstrøm, og bygging av badstu-hytte ved Kvitelven skal også på plass av den entusiastiske gjengen. Går alt etter planen blir Nye Toralfsbu åpningsklar i løpet av september, og vil kunne være til stor glede for turgåere I hele distriktet.