Koret i Sortland og Harstad er det største av alle kor som er med i Club Diva. En flott gjeng med skikkelige stilige divaer.
Koret i Sortland og Harstad er det største av alle kor som er med i Club Diva. En flott gjeng med skikkelige stilige divaer. Foto: Siv Cathrine Johansen

Club Diva til Sortland i februar

SORTLAND: Det blir flere enn 50 vakre divaer på scenen og rundt kafé-bordene når Club Diva kommer til Sortland.

Det blir cabaret-stemning fra begynnelse til slutt når over 50 sangere fra Vesterålen, Lofoten og Harstad-regionen inntar Sortland med sjefsdiva England Brooks i hovedrollen.

Forestillingen har vært kjørt på Helgeland, i Salten og i Narvik. Nå gjenstår Sortland og Harstad, Finnsnes og Tromsø.

– Det er det største koret, med over 50 sangere, som opptrer i denne regionen, sier prosjektleder for Club Diva, Maritha Havås Olsen fra Narvik. Det er Siv Cathrine Johansen fra Harstad som dirigerer koret og 20 av sangerne er fra Vesterålen.

– Vi gleder oss som unger til å gjøre dette, sier Nina Samuelsen fra Sortland. Hun er med i styret for Norges Korforbund Nord-Norge og synger 2. alt i koret.

Er i rute

Koret hadde ei øvingshelg i november og ei ny i januar. Nå går det fort fram til forestillingene i Sortland og Harstad skal gjennomføres.

Dirigent Siv Cathrine Johansen fra Harstad.
Dirigent Siv Cathrine Johansen fra Harstad. Foto: Trond K. Johansen
Fra forestillingen i Narvik.
Fra forestillingen i Narvik. Foto: Kari Eilertsen, Fremover
England Brooks fra Bodø er sjefsdiva i forestillingen.
England Brooks fra Bodø er sjefsdiva i forestillingen. Foto: Kari Eilertsen, Fremover

– Vi er i god rute i forhold til programmet. Vi skal synge mye, og damene har øvd godt. Det blir ei råtøff forestilling, lover Nina Samuelsen.

Dirigent Siv Cathrine Johansen fra Harstad har veldig god kustus på divaene og vet at de kommer til å prestere helt på topp når det gjelder.

Gode omtaler i pressen

I Helgeland og Salten ble forestillingen omtalt i pressen som noe av det dristigste og beste som har vært vist på en scene i regionene.

– Nå håper vi at folk i Vesterålen og Harstad-regionen kjenner sin besøkelsestid og booker plass i salen. Dette kommer til å bli skikkelig bra, sier Martitha Havås Olsen. Hun gleder seg, divaene gleder seg og England Brooks og hennes damer gleder seg veldig til å komme til Vesterålen og Harstad, Finnsnes og Tromsø.