Åstedet: Det var lite igjen av det som var ei stor hytte ved Nedre Kobbevatn i Kobbedalen. Foto: Jens André M. Birkeland

De unge brannofrene begraves denne uka

ANDØY/LOFOTEN: De fire barna som mistet livet i hyttebrannen i Kobbedalen, blir alle begravd på sine hjemsteder denne uka. Mandag skulle to av dem begraves i Henningsvær.

VG melder at Mogens Pareli Krogh Hovde (15) og Gustav Rane Krogh Hovde (12) skulle begraves i Henningsvær klokken 12 mandag.

Brødrene er to av de fem som døde i hyttebrannen i Kobbedalen sør på Andøya 16. januar, i det som skal være den verste dødsbrannen i Norge på 12 år.

Alle fem som omkom i brannen var innbyggere i Vågan kommune. Forrige uke ble de omkomne fraktet til sine hjemsteder i Svolvær og Henningsvær, i det som ble en seremoni med oppmøte og lys langs veiene.

Denne uka finner begravelsene til alle barna sted. To av de fire omkomne barna i Henningsvær, to i Vågan kirke, ifølge VG.

Videre er begravelsen til Henning Christian Bang Johansen (15) i Vågan kirke tirsdag, og søsteren Hedda Madell Bang Winther (10) begraves torsdag.

Også Luise Marie Bang (40) omkom i brannen. Én mann lyktes å ta seg ut av den overtente hytta, og han måtte ta seg til nærmeste bebyggelse barbeint og uten ytterklær.

Les også
Mandag tenner de opp mot 6.000 fakler for de omkomne i hyttebrannen
Les også
Politiet: De fem som omkom på Andøya er identifisert
Les også
Ferdig på åstedet i denne omgang – dette skjer videre
Les også
Ble spurt om å bistå: – Vondt å si nei