Foto: Privat

Deltar i 102 kilometer langt ekstremløp

De fleste drar til Syden for å slappe av og nyte rolige dager. Men ikke alle.Helge Korneliussen fra Hadsel kombinerer familieferie og ekstremløp. I kveld deltar han i det 102 kilometer lange Tenerife Bluetrail.

– Det kommer nok til å bli ett slit. Jeg er litt usikker men jeg tror det er rundt 6700 høydemeter som skal forseres, men jeg har trent bra til dette løpet, og brukt mye tid i fjellene i Hadsel det siste året, forteller Korneliussen. – Også har jeg løpt mye i løssnø i vinter, og det er god trening.

Tenerife Bluetrail er den høyeste fjelløpet i Spania og et av de mest krevende i Europa. Av de 102 kilometerne er de aller fleste høydemeter. Kanskje skyldes populariteten det faktum at dette unike løpet starter på havnivå, stiger opp 3.500 meter og krysser vakre vulkanske landskap til løypa når den høyeste toppen i Spania, Teide.

Helt ideell har ikke oppladningen før løpet vært. Korneliussen har slitt litt med halsbetennelse, men sier han er på bedringens vei, få timer før løpet starter.

– Hvor mange timer jeg blir til å bruke på løpet vet jeg ikke. Jeg har 24 timer på meg, og jeg satser jo på å komme innenfor den fristen. Hadde vært utrolig gøy å kunne løpe de siste meterne sammen med ungene. Men alt faller på meg, og hvor lang tid jeg kommer til å bruke og hvor sent jeg er i mål, ler Korneliussen.