annonse

– Det er trasig

1491657401009.jpg
Trasig: Daglig leder i Biltrend Sortland AS, Arvid Nyborg synes det er trasig at bedriften er frastjålet tre påhengsmotorer. (Arkivfoto) (Foto: Morten Berg-Hansen)

Daglig leder i Biltrend AS, Arvid Nyborg, sier til Bladet Vesterålen at de tre motorene veier fra 100 til 200 kilo. – Derfor tror jeg de må ha hatt utstyr for å løfte dem av båtene de sto montert på, sier han.

Sverre Idar Lakså

Søndag ettermiddag ble det oppdaget at det var stjålet tre båtmotorer fra Biltrend Sortland AS. Motorene sto påmontert båter på baksida av bygget bil- og båtforhandleren holder til i.

– De har ikke vært inne i bygget, sier daglig leder Arvid Nyborg til Bladet Vesterålen.

De tre motorene, alle av merket Yamaha, er på henholdsvis 60, 100 og 150 hestekrefter.

– En 60-hester veier omlag 100 kilo, og 150-hesteren veier et par hundre kilo. Derfor tror jeg de må ha hatt en eller annen maskin, som for eksempel en kranbil til å løfte motorene av med, sier Nyborg.

Saka er anmeldt, og politiet har opprettet sak på forholdet. Politiet har gått ut og bedt om tips fra folk som kan ha sett noe i tidsrommet fra lørdag ettermiddag til søndag morgen. Tips kan meldes inn på telefon 02800.

For litt over to uker siden ble to båtmotorer stjålet fra Stø. Arvid Nyborg ser ikke bort fra at det kan være en sammenheng mellom disse to tyveriene.

– Vi har ingen indikasjoner på hvem det kan være. Vi har ikke overvåkning på den sida av bygget, men politiet skal sjekke om det er noen andre overvåkningskamera i området som kan ha fått med seg noe. Om det er en sammenheng med tyveriet på Stø kan vi jo ikke vite, men jeg tror ikke det er usannsynlig at det kan være samme gjengen. Da er vel motorene på tur ut av landet, om de ikke har kryssa grensa allerede, sier Nyborg.

annonse