Stålbrott/Sortland 2 var lenge med på notene mot Ballstad, men utover i andreomgangen forsvant det gode spillet.
Stålbrott/Sortland 2 var lenge med på notene mot Ballstad, men utover i andreomgangen forsvant det gode spillet. Foto: John Inge Berg

Det gode spillet forsvant

HADSEL: Stålbrott/Sortland 2 spilte jevnt med Ballstad fram til 60. minutt. Deretter raknet det.

Førsteomgangen ble jevnspilt, der Stålbrott/Sortland 2 hadde flest sjanser. Men det var hjemmelagets Pål Berg som scoret omgangens eneste mål i det 16. minutt.

- Stålbrott 2/Sortland 2 var i høyeste grad med i første halvdelen av kampen som ble spilt i mye vind og regn. Bare en god Ballstad-keeper Nikolai Dalsbotten hindret scoring. Etter pause skapte gjestene mye mindre, og etter 3-0 målet hadde Ballstad full kontroll, mener Leif Klausen som har fulgt Ballstad tett som tilskuer i mange år.

Enig

Stålbrott/Sortland 2-trener Bernt Ola Aune Burchardt er enig med Leif Klausens oppsummering av kampen.

- Vi hadde mye fint spill de første 45 minuttene, og vi begynte også andreomgangen  bra. Vi hadde også fortsatt god tro på at vi kunne snu kampen på stillingen 2-0. Men etter hvert ble det gode spillet borte, og det ble mye lemping framover i den sterke med vinden. De siste ti minutter av kampen var skikkelig dårlig av oss, sier Burchardt.

Stabilitet

12 minutter ut i andreomgangen økte Ballstad til 2-0 etter selvmål, og da Fillip Mørkved satte inn 3-0 i det 78. minutt etter corner var mye gjort.

Alieu Danjo scoret mål også i det 82. og 89. minutt slik at Ballstad til slutt vant hele 5-0.

- Vi trenger et mer stabilt mannskap over tid. I fjor klarte vi å stille nesten samme laget i mange kamper på rad, men det har vi ikke fått til i år. I tillegg har vi mange spillere skadet, blant andre er Erik Burchardt, Sabel Husseini, Torbjørn Miklegard, Remi Larsen og Elias Lockert ute, forteller Burchardt.

Tynt

Stålbrott/Sortland 2 var også tynt besatt til Ballstad-kampen. Laget reise til Lofoten med bare 11 spillere. Fra start spilte Esperos Taddese, Sivert Berg, Eirik Solhaug, Nicholas Knutsen, Miki Elias, Arild Stoltz, Artur Juchno, Patryk Rogalski, Sindre Thorsen, Johnny Fagerlirøen og Markus Eilertsen Burchardt

Trener Bernt Ola Aune Burchardt var den eneste på sidelinja.

- Vi var i en skikkelig presset situasjon før avreise. Jeg er glad for at vi klarte å få tak i Nicholas Knutsen og Patryk Rogalski slik at vi kunne stille med fullt lag. Begge er gode spillere, men har lite treningsgrunnlag, forteller Burchardt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Resultater og tabell 4. divisjon Hålogaland