Vil ha bred prosess med alle involverte før vi konkluderer.
Vil ha bred prosess med alle involverte før vi konkluderer.

Disse vesterålingene kommer på fylkestinget

Se hvem som er valgt inn i Nordland fylkesting fra Vesterålen

Ti av de 45 nye faste representantene i Nordland fylkesting de neste fire årene kommer fra Vesterålen og Lødingen. Men når et fylkesråd skal på plass, kan det gi opprykk for flere.

Ap: 3 vesterålinger

Arbeiderpartiet får 12 representanter i fylkestingsgruppa. Fra Vesterålen er Tomas Norvoll fra Andøy, Siv Dagny Aasvik fra Hadsel og Sonja Alice Steen fra Sortland valgt inn.

Dersom noen av de 12 faste representantene får plass i det nye fylkesrådet, kan det bety at Kjell Are Johansen fra Andøy også kommer til å møte i fylkestinget de neste fire årene.

Sp: 2 vesterålinger

Senterpartiet får også 12 representanter på fylkestinget. Det betyr at Kurt Jenssen fra Hadsel og Odd Arne Andreassen fra Andøy er valgt inn. 

Hvis noen av de 12 faste representantene får plass i det nye fylkesrådet, vil det gi mulighet for at Bent-Joacim Bentzen som nummer 14 på lista rykker opp og møter i fylkestinget.

H: 2 vesterålinger

Høyre får to vesterålinger i sin fylkestingsgruppe på sju representanter: Listetopp Beate Bø Nilsen fra Sortland og Jim Simonsen Jenssen fra Sortland.

Men derfra er det langt ned til Anita Hegstad Martinussen fra Lødingen på 11. plass.

Frp: 1 vesteråling

Fremskrittspartiet med fire representanter på fylkestinget får inn listetopp Dagfinn Olsen fra Lødingen. Det spørs om Viggo Willassen fra Bø, som står på tiende plass på lista får møte særlig ofte som vara.

R: 1 vesteråling

Rødt får ei fylkestingsgruppe på tre. Det betyr at Geir Jørgensen fra Hadsel har fått fast plass.

V: 1 vesteråling

Venstre får én representant inn. Det er Arne Ivar Mikalsen fra Hadsel.

SV: 0 vesterålinger

I Sosialistisk Venstreparti-gruppa på tre er det ingen vesterålinger med fast plass. Men Christian Torset  fra Sortland, som har fjerdeplassen på lista, kan bli innkalt noen ganger, og dersom noen over ham på lista får plass i fylkesrådet, vil han møte fast.

MdG: 0 vesterålinger

Miljøpartiet de Grønne får to representanter, hvorav ingen av dem er vesterålinger. Det er også langt ned til de første vesterålingene på lista, så det er ikke gitt at Arne Robert Svendsen fra Andøy eller Toinne Sannes fra Sortland blir kalt inn særlig ofte.

KrF: 0 vesterålinger

Kristelig Folkeparti med én representant har ikke vesterålinger før langt ned på lista.

NB: Opplysningene er basert på at 97,4 prosent av stemmene er talt opp.