Trolig smittet på Hurtigruten: Et ektepar i 70-årene fra Andøy har fått påvist koronaviruset, opplyser fungerende kommuneoverlege Anders Stave. Foto: Fredrik Sørensen

Ektepar fra Andenes har fått påvist koronaviruset – trolig smittet på Hurtigruten

ANDØY: Det er et ektepar i 70-årene, bosatt på Andenes, som er smittet av koronaviruset.

– Ekteparet ble med høy sannsynlighet smittet på Hurtigrutens Roald Amundsen, opplyser fungerende kommuneoverlege Anders Stave overfor Bladet Vesterålen.

Det var fredag ettermiddag det ble bekreftet at to personer er smittet av koronaviruset i Andøy. Dette er første gang det lumske viruset påvises i kommunen.

– Begge personene som er smittet er nå isolert. De har det etter forholdene bra, opplyser Stave.

Les også
To personer smittet av korona-virus

Andøy kommune meldte fredag ettermiddag at smitteoppsporing er iverksatt, og at nærkontakter blir informert fortløpende og satt i karantene. På mandag vil alle nærkontakter testes.

Kommunen jobber på spreng med å få oversikt over situasjonen, og dette arbeidet vil pågå gjennom helga.

Les også
Dette er ordførerens budskap til innbyggerne etter at det ble påvist koronavirus i Andøy

I pressemeldinga som ble sendt til media fredag ettermiddag understreket Stave viktigheten av å følge smittevernråd og å overholde karantenebestemmelsene.

– Oppfordringen til Andøys innbyggere er å være ekstra nøye med generelle smitteverntiltak inntil videre informasjon kommer. Vask hender, hold avstand og bli hjemme om du har symptomer, var den krystallklare beskjeden fra Stave.