Øivind Elgenes, som vi best kjenner som Elg, skal spille på festivalen Årsteinøya.
Øivind Elgenes, som vi best kjenner som Elg, skal spille på festivalen Årsteinøya. Foto: Innsendt

Elg til Årsteinøya

Øivind Elgenes, med artistnavnet Elg, er mest kjent som selveste stemmen i Dance With A Stranger. Som soloartist har han også blitt en folkekjær sanger, gitarist og låtskriver som i snart 40 år har gjort seg bemerket, også langt utover Norges grenser.

I fjor fylte Elg 60 år, noe som ble markert både med nytt album og konserter i store deler av landet. I mai gikk han seirende ut av TV2’s «Århundrets stemme» etter 10 uker og over 20 låter.

I år er han klar for festivalen Årsteinøya 2019 i Lofoten 12-13. juli. Her opptrer han sammen med Elg Band og låter fra hans hittil siste album, men også publikumsfavoritter fra hans tidligere album.

Hardtarbeidende Elg slapp i høst sitt 7. soloalbum, «Ei merkelig tid» etterfulgt av jubileumsturné med band. Denne gang har låtene fått norske tekster, noe som publikum har etterspurt etter at han slapp albumet «Storm» i 2010, og flere av låtene på dette albumet er fremdeles fast følge på konsertene.

Uansett setting, om det er band, duo eller solo, slutter ikke publikum å bli berørt av Elgs helt egne måte å formidle på.

Det er allerede klart at Hekla Stålstrenga, Lyse Netter, Thea Floer Kulseng, Espen Fernando og Rustholk også skal holde konsert på festivalen. (Pressemelding)