Angrep: Denne elgen måtte bøte med livet etter å ha angrepet folk i Bakskaret på Stokmarknes. Foto: Ettersøksgruppa Hadsel

Elgen angrep folk: Fredag ble den skutt

HADSEL: To ganger på et par uker angrep elgkua folk i Bakskaret på Stokmarknes. – Vi kan ikke ha det slik, sier fungerende viltforvalter Harald Andersen.

Ei toårs elgku har angrepet folk i Bakskaret, mellom Pinsekirka og Blokka, ved to anledninger de siste par ukene.

– Vi fikk ei melding sist uke og ventet for å se om det var en engangshendelse. Vi veit også at privatpersoner har forsøkt å jage den, uten at det har hjulpet, sier fungerende viltforvalter i Hadsel kommune, Harald Andersen, til Bladet Vesterålen.

Torsdag denne uka, ble det verre. Da kom elgkua etter to kvinner. Da de forsøkte å komme unna, la den ørene bakover og fulgte etter dem uansett hvor de gikk, til de tilslutt gjemte seg bak et tre.

– Når folk ikke lenger kan gå trygt ute, og det også er barn som kan komme i fare, er det ikke annet å gjøre, sier Andersen.

Fredag formiddag dro ettersøksgruppa ut og fant elgkua liggende i fjellsida bak blokka i Bakskaret. Den rømte mellom husene, og etter at ettersøksgruppa hadde gitt den tid til å roe seg og brukt hund i søket, ble den funnet på myra i Lappvika, der den ble skutt.

Tidlig på ettermiddagen var dyret fjernet for slakting, og nå blir det sannsynligvis mer elggryte på sykehuset og Stokmarknes sykehjem:

– Mattilsynet kommer for å kontrollere slaktet, og så gir vi det til sykehuskjøkkenet. Da blir det til samfunnsnytte og god julemat. Vi har et godt samarbeid med Mattilsynet. Det er utrolig hva som skjer når man prater i lag, sier Andersen.

Han roser også ettersøksgruppa:

– Den gjør en fantastisk jobb og er både effektiv og etterrettelig. Dessuten har vi Hadsel brann og redning i bakhand, dersom det skulle trengs. De har termisk drone og kompetanse til å gjøre søk, understreker Harald Andersen.