Enda en smittet i Kvæfjord: – Vi forventer flere

Kvæfjord: Her ser vi rådhuset. Foto: Atle Trondsen

KVÆFJORD: Kommunen regner med at det vil komme flere positive prøver i forlengelsen av Harstad-utbruddet. Samtidig er noen flere vaksiner på vei.

Tirsdag meldte Kvæfjord kommune om enda en innbygger fra Kvæfjord som hadde testet positivt for koronaviruset.

– Vi har nå totalt sju personer i Kvæfjord i hjemmeisolasjon som spores til utbruddet på Verftet i Harstad, og omtrent 50 i hjemmekarantene, skrev kommunen da.

– Vi forventer flere positive prøver de neste dagene blant gruppa som er i karantene. Vi har kjent smittevei på alle i Kvæfjord på dette tidspunktet, forsikret kommunen.

Når vi snakker om «Verftet-utbruddet», er det et utbrudd etter en musikkbingo-aften på det aktuelle utestedet i Harstad. Flere fikk påvist smitte etter arrangementet. En del av disse var fra Kvæfjord eller hadde nærkontakter i Kvæfjord.

Hjemmeundervisning

Utbruddet har ført til at kommunen stengte Vik oppvekstsenter denne uka, og at også femte klasse på Borkenes skole fikk hjemmeundervisning. Skoler og barnehager i kommunen har gått over til rødt nivå, som innebærer strengere smitteverntiltak.

Kommunens servicebygg ble stengt, noe som gjorde at Nav Kvæfjord ble stengt for drop-in.

Seks vaksiner

Forrige uke mottok Kvæfjord kommune 18 koronavaksiner, som ble gitt til beboerne ved Husby sykehjem og Kvæfjordheimen sykehjem.

Nå i uke 2 har kommunen fått beskjed om at det kommer seks vaksinedoser til.

– Vi vil da fortsette å vaksinere inbyggere på institusjon. Da kan også 20 prosent av vaksinedosene gis til helsepersonell etter en lokal prioriteringsliste, skriver kommunen.

– Kommunen kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. Kommunen kan ikke nå personer som har skjult telefonnummer. Vi ber derfor personer med skjult nummer som ønsker vaksine om å kontakte koronatelefonen, oppfordrer Kvæfjord kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Koronavaksineringen i Kvæfjord skal først og fremst skje ved UL FRAM på Borkenes og senere på Helsehuset. Beboere på sykehjem får sin vaksine på institusjonen.

Les også
Flere smittede – holder skoleklasse og helt oppvekstsenter hjemme