Et følelsesladd ordførerskifte: – Jeg skal ta med meg rausheta og pågangsmotet du har vist

HADSEL: – Du har vært et eksempel på en samlende ordfører, sa en rørt Aina Nilsen til Kurt Jenssen etter at hun var valgt til hans etterfølger som ordfører i Hadsel.

Ordføreren fra Raftsundet har selv fortalt om at han er syk, og at cellegiftbehandlingen er avsluttet, slik at han framover skal få palliativ behandling. Derfor fikk han også fritak fra vervet fredag.

– Det som er sikkert

I en sterk og rørende tale oppsummerte og delte Kurt Jenssen selv både personlige og politiske tanker med kommunestyret.

– Da jeg startet på ordførergjerningen i oktober i fjor og fikk ordførerkjedet rundt halsen, var det ikke i mine tanker at ordførergjerninga skulle bli så kortvarig, sa han i avskjedstalen.

– Per tida føler jeg meg ikke så sjuk, men jeg merker at noe av energien er dalende. Men det eneste sikre vi veit i livet er at vi blir født, og at vi en dag skal dø. Jeg har vært heldig å få oppleve mye i livet, sa Kurt Jenssen og kom inn på lærdom gjennom åre som sjømann, i oppdrettsnæringa og i politikk.

Han gikk gjennom Hadsels mange muligheter framover gjennom nye næringsområder og tilrettelegging for boliger. Og han takket for alle hyggelige hilsninger gjennom sykdomsperioden.

– Mye har brent seg fast. Tusen takk for all forståelse og medfølelse! sa en rørt ordfører.

Kunnskap og sammenhenger

Han hilste til etterfølgeren og mintes hvordan hun kom til kommunestyret som leder i ungdomsrådet for nesten ti år siden og fikk politikerne med på både dans og andre sprell.

– Det var godt kommunestyremøtene ikke ble video-overført den gangen, la han til.

Kurt Jenssen roser Aina Nilsen for å evne å se sammenhenger og hva som skal til for samfunnsutvikling, og for stor kunnskap.

– Hun var min helt klare kandidat til å overta ordførervervet når det ble slik det ble, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Være til hjelp

– Jeg skal gjøre mitt framover for å gi deg den hjelp og støtte du eventuelt måtte etterspørre framover, la Kurt Jenssen til, henvendt til Aina Nilsen. Samtidig lovet han å ikke bli en sjuende far i huset – bare å ta telefonen når hun ringer.

Tar med rausheta

Den påtroppende ordføreren måtte ha tid til å samle seg når hun skulle ta ordet.

– Det å bli valgt til ordfører er stor for én som alltid har ment mye om mangt. Som ordfører ønsker jeg å videreføre det politiske verkstedet kommunestyret er og skal være. Jeg ønsker å være en ordfører for alle, og at alle skal føle seg hørt og sett. Jeg vil løse oppgavene på min måte, men jeg skal ta med meg rausheta og pågangsmotet du har vist. Du har vært et eksempel på en samlende leder, og alltid med et glimt i øyet, sa Aina Nilsen.