Gabriel Hobbelstad Lagesen og Ask Hemmingsen Steiro registrerer sine personlige rekorder i høyde i «pers-boksen» ved pallen.
Gabriel Hobbelstad Lagesen og Ask Hemmingsen Steiro registrerer sine personlige rekorder i høyde i «pers-boksen» ved pallen. Foto: Mareno Leonhardsen

Et skred av personlige rekorder

SORTLAND: – Vi registrerer oss i pers-boksen, forklarer vennene Ask Hemmingsen Steiro og Gabriel Hobbelstad Lagesen i Sortlandsmesterskapet lørdag. Fra 90 cm, til en meter, forklarer Gabriel, mens Ask gjør seg mer kostbar, selv om også han har satt ny personlig rekord.

– Hensikten med pers-boksen er at de skal ha oppmerksomhet rettet mot egen utvikling, forklarer stevneleder Lena Darén til Bladet Vesterålen. – Det trekkes gevinster blant lappene hvor rekordene er notert.

– Da må jeg også registrere persen min, sier Sivert Nordeng fra Alsvåg etter å ha løpt inn til 9,55,70 på 3000-meteren.

– Jeg har ikke løpt stevne på to år, og trent lite, sier Sivert til Bladet Vesterålen.

{{imageLeft}}

Gode resultater

Blant de lokale får vi Darén til å trekke fram fire utøvere, basert på beregnedetyrvingpoeng:

Ask Hemmingsen Steiro i spranget i lengde. Eliah Johnssønn Bech og Mia Alexandra Øygård venter på tur, alle fra Sortland friidrettsklubb.
Ask Hemmingsen Steiro i spranget i lengde. Eliah Johnssønn Bech og Mia Alexandra Øygård venter på tur, alle fra Sortland friidrettsklubb. Foto: Mareno Leonhardsen
Kristine Pettersen (i banen til venstre) måtte løpe sammen med gutta. Runar Steinsvik Evjen (G17), Robert David Sheath (G 18/19), Espen Shields (G 18/19), Simon Aune Johansen (G16) og Tobias Johansen (G16).
Kristine Pettersen (i banen til venstre) måtte løpe sammen med gutta. Runar Steinsvik Evjen (G17), Robert David Sheath (G 18/19), Espen Shields (G 18/19), Simon Aune Johansen (G16) og Tobias Johansen (G16). Foto: Mareno Leonhardsen
Premieutdeling for kulestøt for fellesklassen 6 til 8 år.
Premieutdeling for kulestøt for fellesklassen 6 til 8 år. Foto: Mareno Leonhardsen
Johan Lien Nordeng under 3000-meteren, med Sivert Nordeng noen meter bak.
Johan Lien Nordeng under 3000-meteren, med Sivert Nordeng noen meter bak. Foto: Mareno Leonhardsen
Øystein Steinsvik Evjen
Øystein Steinsvik Evjen Foto: Mareno Leonhardsen

Johan Lien Nordeng, som løp 3000-meteren på 9.22,79, med godkjent vind +1,9, til 971 tyrvingpoeng. – Han deltok i seniorklassen, men er bare 16 år.

Dernest Sindre Tøllefsen i G18 som sprang til ny pers på 400-meter 52.12 – og 955 tyrvingpoeng.

Kristine

{{imageLeft}}

Kristine Pettersen sprang sammen med guttene på 100-meteren og fikk ei godkjent tid på 12.83. Dette gir 947 tyrvingpoeng.

– Jo, jeg synes det gikk fint, sier Kristine til Bladet Vesterålen etter løpet, og legger til at det var bra vindforhold. Akkurat slik at resultatet kunne godkjennes. Kristine forteller at hun trener nesten hver dag, litt styrketrening, litt på banen for å øve teknikk. Men foran konkurranser som dette blir det litt mer rolig, for å lade opp.

Linea

Som fjerde nevner Lena Darén Linea Steiro Darén, som perset med et spydkast på 34,66 – til 916 tyrvingpoeng.

– Jeg vil også trekke fram Eilif Solberg på 13 år, med gode resultat i kule, lengde og hopp. Det var litt for mye vind til å få de helt store toppresultatene i dag.

Langhekk

– Hva gleder du deg til å se av søndagens øvelser?

– Det må være langhekken 400 meter, der Øystein Steinsvik Evjen må bryne seg på Robert Sheath fra Harstad.

{{imageLeft}}

Nesten tusen

Den høyeste poengsummen for dagen var det ei jente som sto for, melder Sortland friidrettsklubb etter stevnet: – Aurora Fremnesvik (J-16) fra BUL Tromsø kastet 40,62m i slegge, noe som gir hele 990 tyrvingpoeng.

Tidligere?

– Er klubben ofte på stevner som dette?

– Vi har to åpne stevner i året sjøl, dette på sommeren og ett inne i Blåbyhallen vinterstid. Vi har pleid å ha Sortlandsmesterskapet på høsten. Men når vi evaluerer dette, spørs det om vi heller skal ha det på denne tida. Vi har like god deltakelse som tidligere.

Og det var godt å slippe sludd og votter, er flere enige om.

– Blant annet hører vi at det passer bedre for andre klubber. Det har ført til at vi har fått mange hit fra BUL Tromsø, sier Lena Darén.

{{imageLeft}}

Stevner

– Ellers er det Junior-NM for en liten håndfull som klarer å kvalifisere seg. Dessuten UM hvor noen flere møter. Men vi reiser også rundt til naboklubbene på treningsstevner, forteller Darén til Bladet Vesterålen.

Sortland er eneste friidrettsklubb i Vesterålen som driver på denne måten.

– Men utøvere fra andre kommuner kan trene hos oss, sa Lena Darén etter første dag av stevnet.

Oppdaterte resultater fra begge dagene her (løp) ogher (tekniske øvelser) (klikk).

Se også denne bildeserien: 

I god rute foran Junior-NM

– Det er stas å kjøre stafett med fulle baner, og ha så mange i aktivitet samtidig, sier Ivar Steiro i Sortland friidrettsklubb, etter at også søndagen er omme. – Vi ser ellers ut til å være i rute til Junior-NM.

Mareno Leonhardsen

Av spesielle høydepunkter søndag nevner Ivar Steiro Øystein Steinsvik Evjens gode resultat på 400 meter hekk, 59.92.

– Øystein begynner å komme i form, så treningsarbeidet ser ut til å gjøre susen.

{{imageLeft}}

Rask – og god i høyde

– Verd å nevne er også 13-årige Eilif Solberg sitt resultat i høyde – 1,55, bra til 13-åring å være – og som gir 958 i tyrvingpoeng. Eilif sprang også fort på 60-meteren, 8.73, legger han til.

Flott tid hadde også Kristine Marie Pettersen på 100-meteren lørdag, og søndag også på 200-meteren, 26.54, tross noe motvind. Det gjelder å være i toppform nå, et par uker før Junior-NM, og slik ser det bra ut.

Sortland-rekord

Linea Steiro Darén satte forøvrig offisiell Sortland-rekord i høyde med 1,53, som gir 940 tyrvingpoeng.

Allsidighet

Vårt særpreg som arrangør er langhekk og mangekamp – for de i aldersgruppa 11 til 14, en årsklasse med mange gutter. Mangekamp er summen av poeng gjennom flere øvelser. Dette innebærer at man kan vinne mangekamp uten å vinne en eneste øvelse, men det oppmuntrer til å delta i flere øvelser. Vi synes det er viktig at de viser allsidighet. Det er viktig for friidretten i det lange løp, sier Ivar Steiro i arrangørklubben.

– Nå skal det være sagt at denne gangen gikk seieren i mangekamp til en utøver fra Hind i Harstad. Blant sterke utøvere derfra er 16-årige Tobias Johansen, som leverte en sterk 200-meter på 24.17 (943 tp) og 300-meter hekk på 42.84 (952 tp), etter først å ha løpt gode 100-m og 400-m lørdag.