Prosjektleder i ARN Petter Ytterstad, ordfører i Sortland Tove Mette Bjørkmo, daglig leder i Visit Vesterålen Astrid Berthinussen, næringssjef i Hadsel Daniel Sowe, prosjektleder i Sortland Arne Osnes, prosjektleder i Lødingen Inger Lise Dahl, leder for folkefestkomitéen Monica Rolandsen og prosjektleder i ARN Alice Tual.
Prosjektleder i ARN Petter Ytterstad, ordfører i Sortland Tove Mette Bjørkmo, daglig leder i Visit Vesterålen Astrid Berthinussen, næringssjef i Hadsel Daniel Sowe, prosjektleder i Sortland Arne Osnes, prosjektleder i Lødingen Inger Lise Dahl, leder for folkefestkomitéen Monica Rolandsen og prosjektleder i ARN Alice Tual. Foto: Sverre Idar Lakså

– Etappene i Vesterålen vekker oppsikt

SORTLAND: Prosjektlederne i Arctic Race of Norway gleder seg til å komme tilbake til Vesterålen, og de roser entusiasmen og innsatsviljen som er utvist så langt for å lage folkefest langs hele løypa.

– Årets rute er fantastisk fra begynnelse til slutt, og delene som skal gjøres unna i Vesterålen er fantastisk flotte, med mange flotte naturopplevelser i vente for syklister og tv-seere, sier prosjektleder i den norske delen av Arctic Race of Norway (ARN) Petter Ytterstad.

Mandag var representanter fra kommunene og arrangørene i kommunene i Vesterålen og Lofoten samlet på Sortland til seminar om det forestående sykkelrittet i midten av august. Foran sykkelrittet skal det lages ei mediabok som kartlegger alt som skjer langs løypa, og det man kan se av severdigheter, som for eksempel spesielle bygg og fjelltopper. Kommunene, arrangementskomitéer og frivillige lag og foreninger kan komme med innspill som blir tatt med i denne boka.

– Vi satte en frist til 1. juni, slik at slike ting som spesielle bygg, fjelltopper og andre severdigheter langs løypa skulle komme med tidlig, men den endelige versjonen gjør vi ikke ferdig før noen timer før rittet settes igang, så det er ikke for sent å komme med arrangement, sier prosjektleder i den franske delen av ARN, Alice Tual.

Hun forteller at årets ARN har vakt stor oppsikt internasjonalt, og hun legger til at startpunktet på Å spesielt vakte oppsikt.

– Mange synes det er artig at utgangspunktet er et sted med et navn som kun består av én enkel bokstav. Det ble kommentert mye på Twitter blant annet, sier Tual.

Både hun og Ytterstad sier målgangen på Storheia også vekker oppsikt.

– Målgang på et sted hvor det er utsikt 360 grader rundt vekker stor oppsikt, sier Ytterstad.

Store forventninger

Petter Ytterstad sier det er store forventninger til sykkelfesten, og at han synes det er flott at flere store arrangement går av stabelen samtidig som sykkelrittet, og at det skal være to amatørritt samtidig som ARN.

– Det blir to sykkelritt som starter under den samme buen, og vi håper mange melder seg på disse proffrittene, sier Ytterstad.

Det som ble diskutert på seminaret mandag var de mange sidearrangementene som går parallelt med ARN i de fleste av vertskommunene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det skjer veldig mye samtidig, og vi ønsker å ha ei full oversikt over alt dette, slik at sykkelfesten kan kombineres med de øvrige arrangementene i kommunene, sier Ytterstad.

– Vi ønsker å ha ei full oversikt over det som skjer langs hele løypa, sier Alice Tual.

Mediaboka kommer til å inneholde både de små og de store arrangementene langs løypa, og det er denne Dag Otto Lauritsen benytter seg av når han vurderer hvor han skal stoppe.

– De som har arrangement langs løypa kan melde inn til kommunene eller til Visit Vesterålen, sier ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo.

Har god kontroll

Arne Osnes er prosjektleder for ARN-arrangementet i Sortland. Han sier at komitéen har kontroll over det som skal foregå i Sortland.

– Jeg føler at det går veldig bra så langt. Ting kommer på plass etter hvert, og vi ser at folk tar ansvar for ulike arrangement og happenings langs løypa. Nå har vi også fått inn tilstrekkelig antall løypevakter, sier Osnes.

Han sier at næringslivet også spiller på lag, og at han har fått mange positive tilbakemeldinger derfra.

– Vi skal komme godt i mål med alt før den 17. august, og vi kommer også til å gå ut med en del informasjon, blant annet om stengninger av veier. For Sortland sentrum kan jeg allerede nå si at det vil bli stengt i lengre perioder, da sykkelrittet skal innom sentrum to ganger, sier Osnes.

Han anbefaler alle som har ærend i Sortland på rittdagen om å tenke nøye gjennom bilbruken, slik at de ikke risikerer å bli låst inne for lengre tid.

– Det kommer nok til å gå i orden, og jeg gleder meg stort. Allerede har vi fått mange signaler om sprell og arrangement langs løypa, og vi folk er hjertelig velkommen til å komme med innspill, sier Osnes.