Fæsterålen: Meget god stemning da TIX gikk på scenen. Foto: Jens Andre M. Birkeland

Fæsterålen flytter

Festivalen tar med seg pikkpakket til litt lengre oppi høgget – nemlig friidrettsparken ved Blåbyhallen.

Grunnen til flyttinga er rett og slett at festivalen har vokst seg ut av parkeringsplassen i sentrum. Både for festivalen og Skibsgården har avviklingen logistikkmessig blitt for stor, skriver Fæsterålen i ei pressemelding.

– Først og fremst må vi takke Skibsgården som har latt oss arrangere der siden starten av 2015. Når det nå er som det er, gir dette oss også muligheten til å utvide festivalen, og det tenker vi å utnytte, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

Det blir altså mer plass til massedans, flere sitteplasser, lengre bar, flere artister og flere storskjermer, forteller Pedersen.

To scener

Sammen med sin gode samarbeidspartner, Audiolight, skal Fæsterålen arrangere Vesterålens største festival. Nytt av året er at det blir to scener med en heftig visuell produksjon rundt.

Lineupen til årets festival er komplett med Matoma, Wigwam, Italobrothers, Halva Priset, Staut, Den BB, Trang Fødsel, Isák, Jenny Berggren fra Ace of Base, Snap!, Peder Elias, R.I.O. og Loveshack

Godt samarbeid med kommunen

Så dette er på en måte en slags nabovarsel til de som bor rundt Blåbyhallen?

– Hehe, ja, det kan du godt si, smiler festivalsjefen lurt.

– Neida, men det skal sies at vi samarbeider tett med Sortland kommune, og de har vært positive til både arrangementet og den nye lokasjonen.

Så nå må altså folk ta spaserturen opp til Blåbyhallen i stedet for sentrum?

– Ja, men den spaserturen kan vi garantere blir hundre prosent verdt det. I enden av ruta står torskekjeften og venter som før, avslutter Pedersen.