Kåre Myrvang.
Kåre Myrvang. Foto: Innsendt

Fagforbundet Øksnes’ og Sortlands sommertur til Andøya

Den 27. juni, dro 26 forventningsfulle pensjonister fra Sortland, i et strålende solskinn med kurs for Andøya.

Første stopp var Risøyhamn hvor vi skulle hente vår strålende Guid Kåre Myrvang. Han kjenner Andøya som sin egen bukselomme.

Vi ønsker Kåre velkommen om bord, og turen går videre til Nordtun Gård som venter på oss. Gårdens vertinne May og hennes medarbeidere, ønsker oss hjertelig velkommen! Vi blir servert kaffe/te og noen fantastiske gode kaker. Dette er deres spesialiteter. Det smaker helt vidunderlig. Det er ikke bare mat og drikke vi blir servert, May gir oss en vakker sang på kjøpet. Tusen takk til henne! Selvfølgelig blir det også handlet, det er mye godt i denne butikken. Lamaene får også besøk av noen av våre turister.

Tiden går fort i godt selskap, men nu må vi videre.

Ferden går videre i et vakkert landskap, men nu har vi fått besøk av en gjest som ikke var ønsket. Regnet var ikke invitert! Vi hadde selvfølgelig tenkt noen besøk utendørs, men det ble for mye vær. Regn og blåst ødela for oss, men turen går videre, og Kåre loser oss videre sammen med en litt ukjent sjåfør gjennom et spennende og vakkert landskap. Denne mannen har et utrolig lager med minner, og historier fra hele øya, og historier langt bak i tiden.

Nu er det tid for middag. Vi inntar Restaurant Riggen på Andenes. Vertskapet tar godt imot oss med en stor middagsbuffet, med mange gode og fristene retter. Dessert, kaffe og te er det også. Maten smakte aldeles nydelig, og vi ble gode og mette alle sammen.

Her var det service å skryte av.

Mett og fornøyd forlater vi Riggen og Andenes, med kurs for Dverberg og Alveland. Dette stedet hos Rita er vert et besøk. Hun tar imot oss og inviterer til besøk i sitt arbeidsrom, hvor hun produserer alle mulige sorter såper. Et spennende og interessant sted. Pengene får også føtter å gå på i dette huset. Vi lar oss jo friste. Mat og drikke er det også her. Alle stedene har sin spesialiteter, og det var det her også. Nu er det tid for å takk for denne gang og komme oss videre på ferden.

Snart skal vi takke Kåre for en strålende og spennende tur. Han er et unikum!!! Tusen takk Kåre!!!

Vår tur er snart ved veis ende. Vi retter en stor takk til vår flotte og trygge sjåfør Tore Evensen, som loste oss trykt og godt igjennom trange og smale veier på enkelte steder, dette var ingen problemer for han, syntes det som. Hjertelig takk til han også. Tusen takk til dere alle som ble med på denne turen. Fortsatt god sommer.

Mai-Helen Walsnes, referent