MS Roald Amundsen: Hurtigruten har inntil videre stoppet alle seilinger med ekspedisjonscruiseskipene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og utenfor norsk farvann. Foto: Hurtigruten

Fant flere med symptomer, og må teste hele mannskapet på nytt: Nå overtar Tromsø-legene

TROMSØ: – Vi får ikke til et samarbeid som vi anser som forsvarlig, sier kommuneoverlegen i Tromsø. Dermed overtar kommunen det medisinske ansvaret for MS Roald Amundsen.

VG skriver dette etter en pressekonferanse torsdag. Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen viser til at de ikke har fått klare rutiner på samarbeidet med skipslegene.

Ifølge avisa var kommunen og Universitetssykehuset i Nord-Norge på befaring på skipet onsdag. Der fant de flere om bord som hadde symptomer på covid-19.

Det er kun mannskapet som skal være igjen på skipet. Men det er rundt 160 personer, og torsdag måtte alle testes på nytt. Ifølge avisa skal en del av mannskapet ha minglet med de andre da de ventet på de første testresultatene lørdag.

– Dermed kan noen ha blitt smittet etter at prøvene ble tatt, og det er behov for å teste alle på nytt, sier kommuneoverlegen til VG. Prøvesvarene skal komme i løpet av torsdag ettermiddag.

De to skipslegene er fritatt fra sine oppgaver og sitter på lugarene sine. De testes også for koronaviruset.

To til av mannskapet ble innlagt med covid-19 på UNN torsdag.

Les også
MS Midnatsol blir i Trondheim etter korona-mistanke
Les også
Totalt 53 smittet på Hurtigruten
Les også
Én koronasmittet i Sortland: – Vi ønsker å teste flere
Les også
En stygg grunnstøting