Full testing i Hadsel: Fem nye smittetilefelelr mandag. (Illustrasjon) Foto: Svein Arne Nilsen

Fem er smittet her

HADSEL: Det er fem nye smittetilfeller i Hadsel mandag.

Alle tilfellene er påvist gjennom hurtigtest.

– Tre smittede er i familie med en person som testet positivt for noen dager siden. En av personene var på Galleri Uver på Teigan fredag, som kommunen tidligere mandag gikk ut med en oppfordring om at alle som var på denne kafeen mellom 12 og 15 fredag skal testes. Det er mer uklart hvor den siste personen kan ha fått smitten, men vedkommende hadde blant annet vært innom Biltema på Sortland i forrige uke, opplyser Hadsel kommune i en pressemelding.

I løpet av mandagen ble 96 personer testet, og med fem positive hurtigtester er det totale antall smittede i Hadsel siden onsdag oppe i 13. Samtlige 50 tester tatt søndag ble endelig bekreftet negative mandag.

Det er gjennomført smittesporing for samtlige og alle nærkontakter er informert.

Med bakgrunn i smittesporingen ber vi alle som var på ferga Melbu-Fiskebøl klokka 14.00 eller Fiskebøl-Melbu 19.30 tirsdag 20. juli, om å være spesielt oppmerksomme på sykdomstegn.

Det samme gjelder folk som var innom Corner Sport eller Coop Extra på Stokmarknes lørdag formiddag. Om du var på nevnte plasser, er det bare dem med symptomer som bes kontakte koronatelefonen for å avtale testing. Dette av kapasitetshensyn.

Likevel er det fremdeles lav terskel for å teste alle innbyggere med milde symptomer, også dem som er fullvaksinerte. Koronatelefonen har åpent 08.30-11.00 og 13.00-14.30 tirsdag. Testing vil inntil videre fremdeles foregå på Melbu.

Den pågående smittesituasjonen, med daglig storskala testing og kontinuerlig oppfølging av smittede, innebærer at kommunen har redusert kapasitet ved legekontoret resten av inneværende uke. Vi anmoder derfor folk, så langt det er mulig, til å vente til neste uke (uke 31) med rutineblodprøver og drop-in-besøk ved legekontoret.