Kommuneoverlege: Mette Røkenes i Sortland. (Arkivfoto) Foto: Inger Merete Elven

Fire positive koronatester i Sortland

SORTLAND: De første resultatene har kommet inn etter påsken. – Forbindelse med reiseaktivitet, sier kommuneoverlegen.

Dette melder kommuneoverlege Mette Røkenes torsdag formiddag:

– Etter påske har vi hatt fire positive tester nå. Det har vært få nærkontakter, alle har vært veldig flinke til å holde seg i ro og innendørs mens de ventet på testsvar, og jeg forventer ikke noe utbrudd av disse positive testene, skriver hun.

– Alle fire har forbindelse med reiseaktivitet, de har det greit og får den oppfølgingen de skal ha fra kommunen, fortsetter meldinga.

Ifølge Røkenes har de fire koronasmittede sammenheng med hverandre.

– De er en kohort, kan man vel kalle det nå i covid-19-tida, skriver hun til Bladet Vesterålen.

– Vi har hatt en del pågang til testing nå etter ferien. Vil understreke viktigheten av at alle med symptomer tar kontakt for test slik at vi klarer fange opp eventuelle Covid-positive tidlig i forløpet, påpeker kommuneoverlegen.

Håper på åpenhet

– Det er fortsatt slik at man skal unngå all unødvendig reising, man skal holde helst to meters avstand, man skal huske håndhygiene, og man skal tenke på de som er ensomme under pandemien og ta en telefon eller to, oppfordrer Røkenes.

– Dagliglivet er i gang nå etter påskeferien. For mange er det godt å komme tilbake til jobb, skole og daglige aktiviteter. Jeg håper vi får fortsette sånn fremover med åpne skoler og åpne fritidsaktiviteter for våre barn og unge. For å få det til trenger vi at alle som har behov for å teste seg tar kontakt og avtaler tid for dette.

Vaksinerer 65-åringer

Som tidligere skrevet, er det nå ventet økte leveranser av vaksinene. Røkenes har fått bekreftet at det kommer mer neste uke.

– Vi vaksinerer prioriteringsgruppe 4 nå, melder hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gruppe 4 er ifølge FHI: «Alder 65-74 år, og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp».

– Jeg er optimistisk på at vi vil motta disse økte leveransene en god stund fremover og da kunne tilby vaksine til stadig flere. Minner om at alle som ønsker vaksine må registrere seg for dette via kommunens hjemmeside, så vil de få tildelt time når deres plass i køen er kommet, avslutter Røkenes.