Rykket ut: Politet og alle nødetatene.

To omkom i kollisjon: E6 var stengt sør for Innhavet. Ennå delvis stengt torsdag ettermiddag

HAMARØY: E6 ble stengt ved 23-tida onsdag kveld etter ei trafikkulykke nord for Tømmernestunnelen.

Politiet meldte kort etter at det var fire trailere involvert – og fire personer. To av dem hadde kollidert front mot front, og NRK opplyste torsdag morgen at to personer var omkommet.

Tommy Bech, operasjonsleder hos Nordland politidistrikt, opplyste at to sjåfører ble bekreftet omkommet på stedet: en svensk statsborger i 30-årene, bosatt i Nordland og en mann i 50-årene bosatt i Troms. De pårørende er varslet.

Alle fire kjøretøy er norskregistrerte, opplyste NRK.

Politiet har gjennom natta gjort tekniske undersøkelser på stedet i samarbeid med ulykkesgruppa til Statens Vegvesen. De involverte kjøretøyene blir fraktet bort og skal undersøkes ytterligere.

E6 var fortsatt stengt på morgenen i forbindelse med arbeidet med å få veien ryddet, og i 10 - 11-tida passerte de første bilene.

– Det er ennå manuell dirigering og stengt etter behov når man rydder unna kjøretøy, opplyste Vegtrafikksentralen til Bladet Vesterålen litt over klokka 14.

Det skal ha vært mye gods i veien og mye å rydde opp, samtidig som det har vært dårlig vær med storm i kastene, ifølge Avisa Nordland.