Var i Blåbyhallen: Den smittede som var på Fjordkloden Cup i helga oppholdt seg i Blåbyhallen.

Fjordkloden-smitte knyttes til Øksnes-utbruddet

VESTERÅLEN: Den korona-smittede som var innom Fjordkloden Cup på Sortland søndag er tilknyttet det pågående utbruddet i Øksnes.

Tirsdag ettermiddag kom meldinga om at en korona-smittet person var innom Fjordkloden Cup søndag.

Fotballturneringa, som ble arrangert i Sortland og Hadsel, hadde 86 deltakende lag fra hele landsdelen. Det ble spilt kamper både inne i Blåbyhallen og på utendørs arenaer i de to kommunene.

Fungerende smittevernlege i Sortland, Hedda Mørch, opplyser at den smittede var i Blåbyhallen søndag.

– Smitten er tilknytta utbruddet i Øksnes, sier hun til Bladet Vesterålen.

Les også
Fem smittet i Øksnes: – Uoversiktlig, sier kommuneoverlegen

Som Bladet Vesterålen skrev tirsdag, hadde den smittede oppholdt seg på Øksnes leirsted i forrige uke. Med bakgrunn i dette er 88 personer satt i karantene.

– Øksnes har per i dag to registrerte smittetilfeller som knyttes til oppholdet på Øksnes Leirsted, fra 11. – 13. august, skriver kommunen på sin Facebook-side.

– Med bakgrunn i dette fastholdes karantene for deltakere og nærkontakter minimum ut onsdag 18. august, heter det videre.

Det framgår videre at en av de smittede har oppholdt seg på «Huset for alle» i tidsrommet 16. til 17. august. Med bakgrunn i dette velger Øksnes kommune å stenge «Huset for alle» inntil videre, og i første omgang ut denne uka.

– Vi ber alle som har vært på «Huset for alle» disse datoene om å være ekstra oppmerksomme på symptomer, og ha lav terskel for å teste seg, oppfordrer kommunen.

86 lag: 86 lag fra Nord-Norge deltok i Fjordkloden Cup i helga. Foto: Skjermdump/Illustrasjon