Veggen i øst-røstet på nyfjøsen til Freddy Andreassen lå flekt utover gårdsplassen etter at et vindkast sugde den ut torsdag kveld.
Veggen i øst-røstet på nyfjøsen til Freddy Andreassen lå flekt utover gårdsplassen etter at et vindkast sugde den ut torsdag kveld. Foto: Trond K. Johansen

Fjøsveggen ble sugd ut

ØKSNES: Røstveggen i nyfjøsen til Freddy Andreassen på Myre lå flekt utover gårdsplassen etter at vinden hadde slitt og revet i den en stund. Det ble luftig for de 160 sauene inne i fjøset.

trond@blv.no

Freddy Andreassen har hatt en del å stri med for å få fjøs og dyr til å ha det bre. En brann for flere år siden gjorde at han måtte bygge ny fjøs. Det er denne som nå har fått sugd og blåst ut en røstveggen.

– Jeg skjønner ikke at dette skulle skje, siden den har stått i mange stormer som har vært kraftigere enn denne, men det var vel et par vinduer som sto oppe i fjøset og en kraftig kastevind som kom kastet over oss, sier Freddy Andreassen til Bladet Vesterålen.

Inne i fjøset står det 160 sauer, men de har vel knapt merket at veggen er blitt borte.

– De har det bra, men har nok fått det litt mer luftig. Det blåser vind fra nordvest, så det kommer ikke noe inn i fjøset gjennom den manglende veggen, men det er jo ergelig at noe slikt skjer. Det blir masse arbeid å få dette på plass igjen.

Det har vært meget kraftig vind i rossene hele kvelden og det skal fortsette utover natten, ifølge værmeldingen.