Innstilt: Kveldsflyet til Norwegian. Foto: Inger Merete Elven

Flere fly innstilt på Evenes

Flyteknikernes streik var ennå ikke over onsdag morgen. I skrivende stund påvirker det Evenes mer enn de andre regionale flyplassene.

Per klokken 11.50 onsdag formiddag ser vi tre innstilte flyruter på avgangs- og ankomstlista til Evenes lufthavn.

Flyr-ruta FS452 skulle egentlig komme fra Oslo og lande på Evenes klokken 12.05, for så å fly til Oslo igjen klokken 12.35. Det skjer ikke.

Widerøes rute WF666 skulle ha kommet fra Trondheim klokken 12.35, og dratt til Trondheim klokken 12.55. Også den er innstilt.

Til slutt er det allerede varslet at Norwegian rute DY369 er innstilt på kvelden. Det flyet skulle landet på Evenes klokken 19.35 og dratt til Oslo igjen klokken 20.05.

Er du rammet av streiken? Ta gjerne kontakt!

Ellers lite

Ellers har morgenflyene gått som de skulle fra alle flyplassene i regionen. Per klokken 11.50 melder verken Stokmarknes, Andøya eller Svolvær om innstillinger. Bodø melder at WF82 til Trondheim klokken 10.30 ble innstilt, mens Tromsø så langt melder om én kansellert tur til Alta, Vadsø og Kirkenes.

Norwegians kansellering onsdag var varslet allerede dagen før, ifølge VG. Per klokken 8 onsdag talte avisa minst 24 kansellerte flyvninger landet over.

Widerøe er blant selskapene som har merket streiken mest. Tirsdag ba flyselskapet folk om å unngå å ringe, ifølge NRK:

– Vi oppfordrer publikum til å ikke ta kontakt med oss, med mindre de har fått melding om at avgangen deres er innstilt, eller at de ikke ønsker å benytte seg av den løsningen vi har forespeilet dem. Har du ikke hørt noe ifra oss, så kan du være trygg på at reisen din fortsatt er planlagt og gjennomføres og forhold deg på vanlig måte når du skal ut og reise, sa pressesjef Catharina Solli i Widerøe.

Vil søke dispensasjon

NRK meldte onsdag morgen at det var kontakt mellom partene i streiken. NHO har varslet full lockout for flyteknikerne fra søndag morgen, noe som vil bety at all flytrafikken i Norge kommer til å stanse ut over søndagen. Dette inkluderer også ambulansefly og -helikopter, og flere mener dette vil føre til tvungen lønnsnemnd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Dagbladet vil imidlertid Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) søke dispensasjon for å unngå tvungen lønnsnemnd, slik at flyteknikerne som må til for å holde syketransporten i gang får gå på jobb.

– NHO sier at de ikke har gått til lockout for å tvinge frem tvungen lønnsnemnd. Norsk Flyteknikerorganisasjon har hele tiden vært tydelig på at man ikke ønsker å ramme samfunnskritiske oppdrag, skriver NFO til Dagbladet.