Strengere straffer må til for å få folk til å la være å bruke mobiltelefonen mens de kjører, mener Samferdselsdepartementet. Forsikringsselskapet If
Strengere straffer må til for å få folk til å la være å bruke mobiltelefonen mens de kjører, mener Samferdselsdepartementet. Forsikringsselskapet If Foto: Forsikringsselskapet If

Flere måtte betale for telefonbruk

Det er ikke lov å bruke håndholdt mobiltelefon mens man kjører, men det er fortsatt mange som ikke respekterer dette. Da blir det dyrt om man treffer på politiet.

Politiet melder på Twitter at UP har avholdt trafikkontroll på Stokmarknes mandag ettermiddag. Der ble det utskrevet tre forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon.

Det ble også gjennomført en tilsvarende kontroll på Sortland tidligere på dagen, og der måtte fem bilister betale for bruk av mobiltelefon under kjøring.

Brudd på forbudet om mobilbruk under kjøring gir en bot på 1700 kroner. Fra 1. januar ble det også innført prikkbelastning, slik at man får to prikker ved brudd på forbudet. Skjer det i prøveperioden får man fire prikker. Får du åtte prikker i løpet av tre år, ryker førerkortet.