Borkenes skole: Flesteparten av elevene får gå på skolen, minus én klasse. Foto: Atle Trondsen

Flere smittede – holder skoleklasse og helt oppvekstsenter hjemme

KVÆFJORD: Harstad-utbruddet får flere konsekvenser både på skole, oppvekstsenter og i Kvæfjord kommunes servicebygg.

Kvæfjord kommune meldte søndag om at to innbyggere i kommunen hadde testet positivt for korona. Det kommer i tillegg til de positive testene torsdag, fredag og lørdag.

– Disse er nærkontakter til smitte som spores tilbake til utbruddet på Verftet i Harstad, og var allerede i karantene, skriver kommunen.

– Vi har nå totalt seks personer i Kvæfjord i hjemmeisolasjon etter positiv test, som spores til dette utbruddet. Omtrent 50 er i hjemmekarantene, fortsetter meldinga.

16 personer ble testet på testklinikken på Trastad søndag, ifølge kommunen.

5. klasse

To av de nye nærkontaktene er knyttet til 5. klasse på Borkenes skole. Det førte mandag til at hele femteklassen fikk hjemmeskole. Dette som et føre var-tiltak, ifølge kommunen.

– Det er ikke påvist smitte ved Borkenes skole. 5. klasse har hjemmeundervisning fra og med mandag 11. januar. Småtrinnet og 6. og 7. årstrinn møter til vanlig tid. Foresatte med samfunnskritiske funksjoner kan ta kontakt direkte med skolen, skrev Kvæfjord kommune søndag.

Stengt: Vik oppvekstsenter. Foto: Hilde Jørgensen

Stengte oppvekstsenter

I slutten av forrige uke ble det klart at en barnehageansatt på Vik oppvekstsenter testet positivt. Oppvekstsenteret stengte for rundvask fredag, og det var opprinnelig meningen at bare den berørte avdelingen skulle holde stengt denne uka.

Søndag var det imidlertid klart at fire personer med tilknytning til Vik oppvekstsenter hadde testet positivt.

– De nye smittede har utløst nye nærkontakter som er satt i karantene. For å sikre gode smitteforebyggende tiltak har kommuneledelsen bestemt å holde hele oppvekstsenteret stengt til og med mandag 18. januar, skriver kommunen.

Dermed får skoleelevene på oppvekstsenteret hjemmeundervisning denne uka.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Foresatte med samfunnskritiske funksjoner kan ta kontakt direkte med skolen, skriver kommunen.

Kommuneansatt smittet

I tillegg til de smittede som Kvæfjord kommune har registrert, har en ansatt i Kvæfjord kommunes servicebygg på Borkenes også testet positivt for korona, ifølge kommunen. Vedkommende er registrert av smittesporingsteamet i Harstad.

– Nærkontaktene til vedkommende er satt i karantene, skriver kommunen.

Kvæfjord kommune innførte også besøksforbud på kommunens institusjoner. Besøksforbudet varer fram til 18. januar.

– Det vil gis unntak for besøk til døende pasienter etter nærmere avtale med avdelingsleder eller ansvarlig på vakt, skriver kommunen.

Ordfører Torbjørn Larsen bekrefter at forholdene er de samme per klokken halv ett mandag ettermiddag.

Rekord i Harstad

Utbruddet i Harstad og Kvæfjord kom blant annet etter et musikkbingo-arrangement på utestedet Verftet i Harstad. Per søndag var det 55 personer i isolasjon i Harstad, og 315 personer i karantene som følge av at de er nærkontakter, ifølge Harstad kommune.

Kommunen skryter i samme melding av folks villighet til å la seg teste, og innsatsen på teststasjonen.

– Tidligere rekord på en uke var 1057 tester. Ny rekord, satt denne uka, er 1368! Det er 940 flere tester enn i forrige uke. Fantastisk innsats, skriver Harstad kommune.