Flybussen: Det var covid-19-smitte om bord på flybussen til Sortland lørdag kveld. Passasjerer bør være oppmerksomme. Foto: Svein Rist

Flybussen til Sortland hadde covid-19-smittet om bord

SORTLAND: Sist lørdag var det covid-19-smitte blant passasjerene på flybussen til Sortland.

På flybussen som gikk fra Evenes til Sortland sist lørdag klokka 21 satt en eller flere passasjerer som er bekreftet smittet med covid-19, ifølge Folkehelseinstituttets oversikt over offentlige transportmidler med smittede passasjerer om bord.

Flybussen ankom Sortland klokka 23 på lørdagskvelden.

Les også
Nytt koronatilfelle i Sortland

Dagen etter hadde SAS-flyet SK4096 fra Oslo som landet på Evenes klokka 20.41 en eller flere smittede om bord.

Folkehelseinstituttet offentliggjør informasjon om slike reiser dersom man ikke veit om alle som kan ha blitt eksponert og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing.

Hensikten er å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert.

Men ut fra erfaringene helsemyndighetene har fra både Norge og andre land, anser man at det er lav risiko for smitte til andre passasjerer.

På reiser med plassreservasjon, kontakter lokale helsemyndigheter passasjerer direkte, hvis de har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte. Da får de informasjon om videre oppfølging.

– Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon, heter det fra FHI.

Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig.