Det er stor sjanse for at Møysalen blir et av blikkfangene fra lufta under ARN, slik som i 2013, da sykkelløpet ble arrangert for første gang i regionen.
Det er stor sjanse for at Møysalen blir et av blikkfangene fra lufta under ARN, slik som i 2013, da sykkelløpet ble arrangert for første gang i regionen. Foto: Hilde Jørgensen

– Folk må gjerne ta med flagget

HADSEL: Folk oppfordres til å gjøre turen opp til Møysalen ekstra festlig på ARN-dagen (Arctic Race of Norway).

– Folk vet jo om sykkelløpet og har kanskje noe ekstra med seg på turen. Det blir jo både helikopter og bilder fra Møysalen, sier leder av Møysalturer, John-Eldar Pedersen.

– Ta gjerne med et flagg, eller noe annet å markere med, det vil vi synes er artig, men ikke for mye. Sekken er jo allerede tung for en slik tur, legger han til. Selskapet skal ikke arrangere noe spesielt denne tur-lørdagen.

– Vi skal sende folk opp i fjellet, og flere har allerede meldt seg på. Vi håper at det blir så mange som mulig som tar turen denne dagen for å markere sykkelløpet. Vi oppfordrer til det, og håper været slår til.

De siste fjorten dagene har det vært bra med folk på Møysalen, da det har vært et rimelig bra vær. Tidligere har det vært mye skodde.

– I dag er det 40 personer på tur, av dem er 27 kvinner. Det synes jeg er veldig artig. Ut fra tallene er det blitt en overvekt av damer som tar denne turen, det er fint, sier Pedersen.