Hedda Eldøen, prosjektleder Ungt Entreprenørskap Nordland. Foto: Innsendt

Fordeler en halv miljømillion

Campus Nyksund og Ungt Entreprenørskap Nordlands Smart plast er blant de som får av årets første tildeling fra Miljømillionen i Nordland.

Av ei fordeling på 524.000 kroner får Campus Nyksund as 106.000 kr til prosjektet Klimacampus ung, som totalt har budsjett på 579.975 kr og hadde søkt 160.000 i støtte.

Ungt Entreprenørskap Nordland får 50.000 kr til prosjektet Smart plast, der Reno-Vest er de unges samarbeidspartnere her i regionen.

– Flere av prosjektene som mottar støtte skal bidra til at vi gjenbruker og tar vare på det vi har for å redusere avfallsmengden.

Øvrige som får støtte er Vågan kommunes «Fortsettelsen på Lofoteventyret»; Framtiden i våre hender nords «Hobbyverksted for ungdom», i samarbeid med Vågan Frivilligsentral; Reparasjonskafé hos Steigen folkebibliotek; Gjenbrukssentralen hos Narvik frivilligsentral; Klimaturné nord hos Framtiden i våre hender nord; Ombruksuke 2020 hos Bodø kommune; Planting av klimaskog og bruk av økologisk mat under 4H Norges landsleir i Bodø i juli; og etablering av frøbibliotek i Meløy kommune. Campus Nyksund er største bidragsmottaker.

Les også
Elever fra Vesterålen skal finne kreative løsninger på plastproblematikken

Hobbyverkstedet hos Vågan frivilligsentral tilbyr kurs med ulike håndverk og metoder for gjenbruk, reparasjon og vedlikehold. I tillegg er det etablert ei utlånsordning for verkstedets verktøy. Alt bidrag til å minske vårt økologiske fotavtrykk, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland (KrF)