Utsikt fra Øvergårdsfjellet
Utsikt fra Øvergårdsfjellet Foto: Margaret Hennie Nilsen

Foreslår toppturer under Arctic Race

Turfolket markerer sykkelrittet Arctic Race of Norway på Stavtinden i Øksnes, Steiraheia i Sortland og Hallartinden i Hadsel når syklistene passerer. Noen råd fra turlagsleder Trond Løkke kan hjelpe, slik at du ikke møter stengt vei.

– Dette er ikke turlagsturer med felles start, men toppturer der deltakerne sjøl bestemmer start og fart, sier leder Trond Løkke i Vesterålen Turlag. 

– Ta med flagg, kikkert, god niste og varme klær. Disse toppmarkeringene er meldt inn til de som produserer TV for Arctic Race, så det er gode sjanser for at toppene og fjellfolket blir filmet fra helikopter, sier Løkke.

Tidspunkt for å være på de ulike toppene er slik:

Sortland

På Steiraheia ser man starten klokka 13.40 og når syklistene kommer tilbake fra Øksnes cirka klokka 16.00.

– Beregn vel en times fottur fra ulike startsted i bebyggelsen på Sortland og opp på heia.

Det går unna på fjell-løpet Hallartinden Max. Lørdag kan du ta det mer bedagelig på tur til topps.
Det går unna på fjell-løpet Hallartinden Max. Lørdag kan du ta det mer bedagelig på tur til topps. Foto: Inger Merete Elven

Øksnes

– For å være på Stavtinden i Øksnes bør man være i Stavdalen klokka 12.20, ellers risikerer man stengte veier. Da har du god tid til å gå på toppen og se syklistene passere i 15-tida.

Hadsel

Deltakerne på Hallartinden kan gå fra den gamle planteskolen på Råvoll. Her stenger imidlertid veien klokka 14.15 om man vil kjøre fram til planteskolen. – Beregn halvannen time opp til Hallartinden, oppfordrer Trond Løkke.

Alternativt kan man gå den vel kilometer lange vei-biten fra RV85 til planteskolen, eller komme inn via veien som går om Markmarka.

Syklistene passerer Sandnes/Bitterstad omlag klokka 17.00, og man må derfor ha kommet seg opp på toppen innen den tid. 

Mer informasjon om stengte veier finnesher