Høyres Marthe Hov Jacobsen.
Høyres Marthe Hov Jacobsen. Foto: Inger Merete Elven

Fornøyd med resultatet og valgkampen

SORTLAND: Høyres ordførerkandidat Marthe Hov Jacobsen er strålende fornøyd med at Høyre ble nest største parti i Sortland, like i hælene på den store valgvinneren Sp.

Høyre endte opp med 26,1 prosent av stemmene, mens Sp fikk 26,7 prosent. For Høyres del var det 10,8 prosent tilbakegang fra forrige kommunevalg, mens Sp har økt med 20,5 prosent i Sortland. 

– Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet, av to grunner. Den ene er at vi visste at Sp ville kunne gjøre et godt valg, ut fra nasjonale trender. For det andre har vi levert en bra valgkamp. Jeg føler at vi har klart det vi lovte: å være synlig, tydelig og til stede. Vi har hatt et kjempebra team, og vi har gjort det vi kunne, oppsummerer Jacobsen.

– Hva skjer nå?

– Framover blir det forhandlinger, og det er ikke lett å se hva som blir resultatet av det. Vi vil være åpen for alt, og har ikke stengt noen dører. 

Jakobsen synes det er vanskelig å peke på årsaker til at resultatet ble som det ble i Sortland.

– Jeg tror at Sp-bølgen har skylt inn over hele Vesterålen, også i Sortland. For vår egen del føler vi at vi har gjort et veldig godt valg, der vi har vært ute og snakket med mange velgere. Vi har fremmet gode saker og holdt en stø kurs, og vi har vært tro mot de sakene som er viktige for oss. Det kommer vi til å fortsette med, sier Marthe Hov Jacobsen.