Én mindre: Stokmarknes lufthavn fikk én kansellering mandag. Per klokken 10 tirsdag er det ikke meldt om flere. Foto: Håvard Skogly Mækelæ

Forsinkelsene forplanter seg: Slik ble fly-ståa tirsdag formiddag

Én flyplass-streik ble avverget natt til tirsdag, men flyteknikerne gjenstår. Slik påvirkes Vesterålen så langt.

Mandag gikk 75 flyteknikere til i streik – på toppen av de 31 som allerede var i streik fra lørdag. Med det har fly-Norge begynt å merke virkningene av streiken.

Per tirsdag morgen var det ingen kanselleringer som direkte berører noen av Vesterålens flyplasser – men flere av de som skulle reist i regionen på morgenen måtte smøre seg med tålmodighet. Widerøe-ruta som skulle gått fra Bodø til Evenes, Andenes og Tromsø klokken 07.45 ble utsatt til klokken 10.37.

Forsinkelsene forplantet seg videre: Flyet skulle gått fra Evenes til Andenes klokken 08.35, men dro av gårde klokken 11.28. Med det var flyet beregnet å gå fra Andenes til Tromsø først klokken 12.

I Tromsø ble to Widerøe-rundturer til Finnmark kansellert tirsdag morgen, og en Widerøe-rute fra Tromsø til Bodø og Bergen som skulle gått klokken 06.55 har fått ny tid 11.40.

SAS-flyet som skulle gått fra Tromsø til Bodø og Trondheim klokken 09.25 fikk én og en halv times forsinkelse, og skulle dermed gå klokken 10.55.

I Bodø ble Widerøes fly til Svolvær klokken 11 kansellert, men Leknes-flyet gikk som normalt.

Det er ellers en del mindre forsinkelser på flere flyplasser. Skal du ut å fly i nær fremtid, gjelder det med andre ord å holde øye med flytidene.

PS: Er du rammet av forsinkelser eller kanselleringer? Ta kontakt med oss!

Én på mandag

Én flyvning var kansellert til og fra Stokmarknes mandag, da Widerøe-flyet som skulle landet 15.30 ikke gikk fra Bodø.

Rammes du av forsinkelser eller kanselleringer, har Avinor bedt publikum om å forholde seg direkte til flyselskapet man reiser med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Internasjonale flyvninger

Dagbladet meldte tirsdag morgen om at flere internasjonale flyturer også var kansellert. Norwegian hadde da kansellert fem rundturer til London, Alicante, København, Edinburgh og Murica i Spania.

– De passasjerene som er berørt, har fått direkte beskjed fra oss. Dersom du ikke har fått ny informasjon fra oss, kan du regne med at flyet går som planlagt, sa presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian til Dagbladet.

– Mange er bekymret for at deres reise er rammet, men med mindre du har hørt direkte fra flyselskapet: Møt opp til vanlig tid. Ikke altfor tidlig, men helt vanlig tid. Det er for å unngå dette presset vi ser på en rekke store europeiske flyplasser, sier Widerøe-kommunikasjonssjef Catharina Solli til avisa.

Per tirsdag morgen hadde ikke SAS kansellert noen flyvninger.

VGs oversikt viser at 49 flyvninger ble kansellert over hele landet de siste 24 timene, per klokken 12.20 tirsdag. 42 av disse var Widerøe-flyvninger, 2 SAS og 7 Norwegian.

Truer med flere

Om konflikten mellom Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) og Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) ikke løser seg innen lørdag, har NFO varslet at de vil ta ut 39 flyteknikere til.

Når flyteknikerne ikke jobber, er det færre som kan gjøre nødvendig vedlikehold på flyene.

Fellesforbundet og NHO Luftfart ble enig i sin forhandling natt til tirsdag, og bakkemannskap blir dermed ikke tatt ut i noen streik på toppen av flyteknikerne.

900 SAS-piloter fra Norge, Sverige og Danmark kan fortsatt bli tatt ut i streik 29. juni, om ikke forhandlingene deres kommer i mål.