Ingar Angell Nicolaysen (t.v.) og Ridge Robinson kan bli spilleklar for Sortland allerede i søndagens bortekamp mot Frigg.
Ingar Angell Nicolaysen (t.v.) og Ridge Robinson kan bli spilleklar for Sortland allerede i søndagens bortekamp mot Frigg. Foto: Torbjørn Miklegard

Forsterker kraftig for å berge plassen

SORTLAND: Sortland IL, som ligger i bunnen av 3. divisjon med null poeng, blir kraftig forsterket framover.

Tidligere Sortland-spiller Ingar Angell Nicolaysen har i vår fått stor tillit som venstre back i 2. divisjonsklubben Mjølner.

Nå har han flyttet tilbake til Sortland og kan være spilleklar til søndagens bortekamp mot Frigg.

- Jeg vil gjerne hjelpe Sortland til å berge plassen i 3. divisjon, men det er også personlige årsaker til at jeg vender hjem igjen, sier Nicolaysen som ikke spilte forrige seriekamp for Mjølner på grunn av en lårskade.

- Jeg sliter med hamstrings, det vil si strekk i baksiden av låret. Jeg må være forsiktig slik at ikke skaden forverres, da risikerer jeg å bli ute lenge. Jeg tar det forsiktig framover, men jeg håper å kunne spille allerede mot Frigg, sier Nicolaysen.

Måljeger

Amerikaneren Ridge Robinson kan også bli spilleklar til Frigg-kampen. Han har spilt to sesonger for Senja. Senest forrige helg scoret han to av Senjas sju mål mot Sortland, i tillegg til assist.

Simon Laugsand kan bli en solid forsterkning for Sortland, hvis han får gå fra 1. divisjonsklubben Tromsdalen (TUIL).
Simon Laugsand kan bli en solid forsterkning for Sortland, hvis han får gå fra 1. divisjonsklubben Tromsdalen (TUIL). Foto: Per-Einar Johannessen

Robinson har spilt sju seriekamper i år for Troms-klubben i 3. divisjon og scoret tre mål.

Han spilte også for Senja i 2016, da ble det sju mål på 15 kamper for a-laget.

- Vi har god tro på at begge spillerne skal være klare for oss til helga. Dette blir to viktige forsterkninger for oss, sier Sortland-leder Mats Andre Aas.

Ridge Robinsen skal i likhet med Ingar Angell Nicolaysen bo på Sortland framover.

Laugsand

Simon Laugsand er også på tur tilbake til Sortland IL. Han er i stallen til 1. divisjonsklubben Tromsdalen (TUIL), men han har fått lite spilletid.

Klubbene er i dialog, og Laugsand har bedt TUIL terminere kontrakten.

- Jeg regner ikke med at spillesituasjonen vil endre seg i TUIL, og derfor har jeg bedt om at kontrakten blir terminert, sier Laugsand som tidligst kan bli spilleklar for Sortland IL borte mot Skjervøy 23. juni.

- Det er stor sannsynlighet for at jeg blir Sortland-spiller igjen om noen uker, sier Simon Laugsand.

Det tror også Sortland-leder Mats Andre Aas.

- Vi er i god dialog med TUIL og tror på en løsning, sier han.

Berge

Simon Laugsand tror Sortland kan klare seg i 3. divisjon.

- Det laget som Sortland stilte med mot Senja forrige helg ville nok ha rykket ned, men med nye forsterkninger er jeg sikker på at Sortland skal klare seg.

Han ser også fram til å spille for Sortland igjen. Og han vil gjerne hjelpe klubben til å finne flere spillere.

- Jeg har et bra nettverk etter å ha bodd og studert flere steder og spilt for en del klubber, og jeg håper jeg kan bidra til å forsterke Sortland ytterligere. Jeg hadde nok ikke gjort dette for andre klubber, Sortland er en klubb som står mitt hjerte nært, sier Laugsand.