Framsikt: Bjørn Brox foran t.v., Torgeir Haugen Tysse (t.v. med øretelefoner), Yngve Byrkjeland, Jannie Hansen, Simon Pedersen, Krister Klaussen, Roar Dale, Marianne Thorstensen, Roman Zherebko, Frode Olsen, Øyvind Stavenes og daglig leder Halvor Walla. (Arkivfoto) Foto: Mareno Leonhardsen

Framsikt i Bø er kjøpt opp

BØ: Visma kjøper Framsikt, som har hovedkontor i Bø. Det går fram av ei pressemelding.

Visma kjøper 50,1 prosent av aksjene i Framsikt AS og styrker med det satsingen på digitalisering av kommunal virksomhetsstyring.

Mer enn 150 kommuner benytter i dag Framsikt sine skybaserte løsninger, og ambisjonen er ytterligere vekst. Framsikt vil fortsette som selvstendig selskap og fortsatt med hovedkontor i Bø i Vesterålen, går det fram av pressemeldinga.

Videreføres

– Framsikt vil fortsette som selvstendig selskap, med samme strategi, markedsprofil og organisasjon, men nå med støtte fra Visma. Vi vil fortsette med å utvikle nyttige verktøy for norske kommuner og fylkeskommuner. Arbeidet i Framsikt vil fortsatt ledes fra vårt hovedkontor i Bø i Vesterålen. Vi arbeider derfor for å finne en løsning med nytt og større kontor i Bø, sier Halvor Walla, daglig leder og grunnlegger av Framsikt.

Ekspanderer

– Vi ser fram til å bli en strategisk partner som kan støtte Framsikts videre vekst og utvikling. Miljøet i Bø skal bygges videre, sier Steffen Torp, divisjonsdirektør i Visma Software International, i pressemeldinga.

Framsikt ble stiftet i 2014. Selskapet har hovedkontor i Bø, samt kontorer i Sandvika og Bangalore, og har 47 ansatte. Over 150 kommuner og nesten 7.000 regelmessige brukere forenkler arbeidshverdagen med selskapets skybaserte løsninger. Framsikts omsetning ble i 2019 36,7 millioner etter en vekst på 46,5 prosent fra 2018, ifølge pressemeldinga.

– Gyllen mulighet

– Jeg ser positivt på at det er Visma som overtar, og at de viderefører den postive utviklinga i selskapet, sier ordfører Sture Pedersen. Spesielt at Framsikt videreføres med hovedkontor i Bø, og under eget firma, sier ordføreren i en kommentar til Bladet Vesterålen:

– Jeg ser store muligheter i dette. Vi skal gå i dialog med Visma, og forsøke å få dem med på å legge mer aktivitet til Bø. Vi arbeider fra før med flere slike etableringer i kommunen, og dette føyer seg fint inn i den digitale satsinga vår, sier ordfører Sture Pedersen til Bladet Vesterålen.