Frp-formann Siv Jensen: Her sammen med stortingsrepresentant Kjell-Børge Freiberg.

Frp går ut av regjeringa: – Ikke grunnlag for å fortsette, sier Jensen

– Det er samlet sett ikke grunnlag for at Frp fortsetter i regjering, sier partileder Siv Jensen. Men Frp støtter fortsatt Erna Solberg som statsminister.

– Fremskrittspartiet gikk inn i regjering fordi vi ville gjennomføre politikken vår. Det har vi gjort, men regjeringsdeltakelse har ikke vært et mål i seg selv, sa Siv Jensen da hun innledet pressekonferansen, der hun oppsummerte partiets bidrag i regjeringa siden 2013.

– Mange velgere langt utenfor Frps rekker var glade for at det var på vår vakt migrasjonsstrømmen til Europa kom, sa hun.

– Det var tøffe tak i første regjeringsperiode også. Vi måtte godta saker vi ble påtvunget av støttepartiene, men vi var en del av en regjering som hadde en retning, la partilederen til og viste til reduserte skatter og styrket politi, konkurranse i samferdselssektoren og innstrammet innvandringspolitikk og strengere krav til integrering, oppsummerte Jensen.

– Velgerne viste at de var fornøyd med oss ved valget i 2017, la hun til.

Hun beskriver regjeringa som grå og kompromissvillig og uten retning etter at Venstre og KrF kom inn i regjeringa.

– Så kom saken med en terrormistenkt IS-kvinne der de tre andre partiene ga etter. Vi kompromisser ikke med folk som frivillig har sluttet seg til terrororganisasjoner. Det fikk begeret til å renne over, sa hun på pressekonferansen.

– Det er samlet ikke grunnlag for at Frp fortsetter i regjeringen, konstaterte hun.

Jensen mener det ikke er verd å bli påført flere tap.

– Det kommer viktige saker framover, sa hun og nevnte vindkraft, kraftoverføring til utlandet, sykehusøkonomi og lokalsykehus og petroleumsaktivitet ved iskanten.

– Frp skal være et tøffere og tydeligere parti framover, sa Jensen. Hun varsler samarbeid fra sak til sak, med utgangspunkt i partiets program.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men vi har ikke noe ønske om å bytte statsminister. Vi mener Erna Solberg er den rette til å lede landet framover, la hun til.

Hun slo fast at alle har ansvar for kompromissene som er inngått, men at det er blitt for mange «grå og ugjenkjennelige løsninger».

– Ingen av partiene er til å kjenne igjen lenger. Jeg har sagt lenge at vi må endre arbeidsmetode for å skape begeistring. Når vi ikke har lyktes, ser vi oss bedre tjent med å gå ut, sa hun.