Næringspolitisk talsmann Morten Ørsal Johansen besøkte Andøya tirsdag. Han er sikker på at det blir satellittbase på Andøya.
Næringspolitisk talsmann Morten Ørsal Johansen besøkte Andøya tirsdag. Han er sikker på at det blir satellittbase på Andøya. Foto: Esther Buer

Frp-topp nærmest garanterer satellittbase til Andøya

ANDØY: Næringspolitisk talsmann i Frp, Morten Ørsal Johansen, går langt i å bekrefte at regjeringa vil si ja til etablering av satellittbase i Andøy kommune.

Johansen besøkte Andøya tirsdag 3. september, etter invitasjon fra Halvar Rønneberg i FrPs lokallag.

Frps næringspolitiske talsmann besøkte blant annet Andøya Space Center, som har søkt regjeringen om midler til satellittbasen Andøya Spaceport.

Ei slik etablering kan gi flere hundre nye arbeidsplasser i omstillingskommunen Andøy. Den kan også gjøre Andøya sentral i både norsk og europeisk romfart.

Frp-toppen nærmest garanterer at det blir ja fra regjeringa:

– Andøya har helt unike forutsetninger for å skyte opp satellitter i europeisk sammenheng. Jeg er helt sikker på et positivt utfall, sier Johansen tilFrps nettside.

– Dette vil kunne få store ringvirkninger for næringslivet på øya, tiltrekke seg både sterke kompetansemiljøer og turister som ønsker å se oppskytingene, mener Johansen.