Marianne Nicolaisen (18) gjorde inntrykk med et svært personlig framlegg på møtet. Her sammen med sin bror Sten-Robin (29 på fredag).
Marianne Nicolaisen (18) gjorde inntrykk med et svært personlig framlegg på møtet. Her sammen med sin bror Sten-Robin (29 på fredag). Foto: Idar Ovesen

– Gi bygda en sjanse, ba Marianne (18) og fikk kveldens jubel på Flesnes

KVÆFJORD: Det var en representant for ungdommen som stjal showet da Kvæfjords topp-politikere møtte folket på Flesnes torsdag kveld.

– Mener du at Gullesfjord ikke er en del av Kvæfjord? spurte hun Ola Danielsen (Frp).

– Vil du at en femteklassing skal ha lengre arbeidsdag enn deg? spurte Marianne Nicolaisen (18) Venstres toppkandidat foran kommunevalget Jan Meyer.

Jubelen brøt løs

Da brøt jubelen løs på ungdomshuset på Flesnes, der et femtitalls oppmøtte ville høre hva toppkandidatene til de ulike partiene tenker om Gullesfjord de nærmeste fire årene.

Kanskje fikk de noen tanker å ta med seg videre inn i valgkampen, og kanskje spant de videre allerede på fergeoverfarten på vei heim igjen.

Hører absolutt heime i Kvæfjord

Joda, Ola Danielsen synes absolutt at Gullesfjord hører heime i Kvæfjord, og framhevet ikke minst næringslivet i sitt svar til Marianne. Og Jan Meyer mener at elevene skal ha et godt skoletilbud, både sosialt og faglig. Et leserinnlegg fra Venstres Asbjørn Hessen nylig der han spurte om en skole kan bli for liten, hadde satt sinnet til Marianne «i kok» vedgikk hun.

F.v. Ola Danielsen (Frp, og han stilte også for H), ordfører Torbjørn Larsen (Ap), Arne Martin Dahle (SV), Jan Meyer (V) og varaordfører Karin Eriksen (Sp).
F.v. Ola Danielsen (Frp, og han stilte også for H), ordfører Torbjørn Larsen (Ap), Arne Martin Dahle (SV), Jan Meyer (V) og varaordfører Karin Eriksen (Sp). Foto: Idar Ovesen
Det var godt oppmøte på ungdomshuset, og særdeles god respons på innlegget fra Marianne Nicolaisen.
Det var godt oppmøte på ungdomshuset, og særdeles god respons på innlegget fra Marianne Nicolaisen. Foto: Idar Ovesen

Men Venstre står ved de andre partiene om at en skal bruke tida fram til 2023, og så «se an situasjonen» da, bekreftet Meyer.

Innlegget fra Marianne, som er nestleder i ungdomsrådet i Kvæfjord, gjorde uansett et sterkt inntrykk.

– Her i bygda har jeg lært å være hjelpsom

– Jeg flyttet til Harstad for å gå videregående. Men jeg kommer heim til Flesnes så ofte jeg kan, og jeg gleder meg både til helg og skoleferier. Her i bygda har jeg lært å være hjelpsom, og samhold er utrolig viktig. Så når jeg kommer hjem, er det enten jobb, eller å hjelpe en nabo, iallfall hvis naboen min trenger det, fortalte videregående-eleven forsamlinga.

Tilbake til innlegget fra Hessen: – Selvfølgelig kan en skole bli for liten. Men en liten skole betyr ikke mindre læring, men tvert imot at en lærer har bedre tid til hver enkelt elevs behov. Kjære Asbjørn og Venstre; vi ønsker at bygda skal bestå. Men kommunen sendte elevene på Moelv over til en anna kommune (til Lødingen, da Moelv skole ble nedlagt, jour.anm.). Gi Flesnes en sjanse, ba Marianne Nicolaisen til stor applaus.

– Skal bygges opp – ikke ned

Inger Holand, som er rektor ved Flesnes skole, framhevet noe viktig som oppvekstsjefen har sagt; nemlig at oppvekstsenteret (barnehage/skole) skal bygges opp – ikke ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Birger Holand, fra bygda, og også representant for Senterpartiet i kommunestyre og formannskap, påpekte at det hadde vært tyve negative innlegg vedrørende skolen fra Venstre i siste valgperiode.

Asbjørn Hessen, som var til stede på Flesnes (– mye fordi han forventet spørsmål vedrørende sitt avisinnlegg, fortalte han Bladet Vesterålen før møtestart) påpekte at en også må ta på alvor de elevene fra lenger inn i fjorden som søker andre alternativ med tanke på skolegang.

Gi tid og rom til utvikling

Karin Eriksen (varaordfører, Sp) var i sitt innlegg klar på at skolen har hatt fokus på kvalitetsutvikling, og at dette er viktig for elevene skal ønske å gå på skolen. Samtidig trakk hun fram at det må satses på boligutbygging, og at en da må gi «tid og rom for å få til noe», underforstått vekst også i skole/barnehage.

Kjell Arne Røvik ledet debatten, som hadde seks tema: Samferdsel, beredskap, helse/omsorg, Oppvekst/skole, næringsutvikling og bosetting/boligbygging.

Les mer  i Bladet Vesterålen lørdag 10. august.